Renson en Opsinox stellen de 'Triple Flow' voor

  BE   31 maart 2011 Bron: Renson
Renson en Opsinox stellen de TRIPLE FLOW voor. Dit is een uniek systeem, waarbij de afvoer van ventilatielucht en rookgassen, en de toevoer van verse lucht voor de goede werking van de gasketel via eenzelfde schouw gebeurt. Deze TRIPLE FLOW werd speciaal ontworpen voor de koppeling van de Healthbox®, de centrale ventilator voor de afvoer van vervuilde ventilatielucht binnen het Healthy Apartment Concept® van RENSON®.

De kostprijs voor appartementen loopt vandaag zeer hoog op. In steden als Gent, Antwerpen en Brugge kost een appartement gemiddeld ongeveer 3000 EUR/m². Het is dan ook aangeraden om de oppervlakte nuttig te gebruiken. Door de combinatie van de afvoer van vervuilde ventilatielucht en rookgassen met de luchttoevoer voor de gasketel in de TRIPLE FLOW wordt veel ruimte en dus ook geld gespaard. Deze TRIPLE FLOW bestaat uit 3 kanalen in inox. De rookgassen worden via het eerste binnenkanaal afgevoerd en bovenaan de dakkap uitgeblazen, terwijl de verse lucht voor de gasketel wordt aangevoerd via een tweede binnenkanaal. Het buitenkanaal zorgt voor de afvoer van de vervuilde ventilatielucht. Die lucht wordt aan de zijkanten van de dakkap uitgeblazen. De grootte van de schouw wordt bepaald door het aantal gasketels en Healthbox®-units, dat eraan gekoppeld wordt. Er zijn dan ook verschillende types beschikbaar. De standaarduitvoeringen bieden een oplossing voor appartementsgebouwen met 8 verdiepingen met telkens 1 aansluiting per verdieping of 5 verdiepingen met 2 aansluitingen per etage (telkens gelijkvloers inbegrepen). Op aanvraag zijn echter ook andere uitvoeringen mogelijk.

De combinatie van deze elementen in 1 koker zorgt niet alleen voor een besparing in plaats, maar vermindert ook de montagetijd en -kosten aanzienlijk en maakt de bouwcoördinatie eenvoudiger. Vandaag plaatst de installateur chauffage het kanaal voor de rookgasafvoer, terwijl de elektricien of de installateur sanitair/ventilatie zorgt voor de montage van het kanaal voor de afvoer van de vervuilde ventilatielucht. Voor een appartementsgebouw met 5 verdiepingen betekent dat 2 verschillende ploegen of 4 mensen gedurende 2 dagen en een goede coördinatie en planning door de werfleiding. Met de nieuwe TRIPLE FLOW installeert 1 installateur alle kanalen, waardoor slechts 1 ploeg (2 mensen) gedurende 1 dag aan het werk is.

Daarnaast verbetert deze TRIPLE FLOW ook het uitzicht van het gebouw, aangezien slechts 1 dakdoorvoer voor het complete appartementsgebouw nodig is. Met dit systeem spelen RENSON® en OPSINOX® in op de trend om verwarming en ventilatie decentraal te voorzien in elk appartement, d.w.z. zo weinig mogelijk centrale systemen in een appartementsgebouw – my apartment is my home!

Deze TRIPLE FLOW werd speciaal ontworpen voor de koppeling van de Healthbox® van RENSON®. Deze nieuwe centrale ventilator is de basis van het ventilatiesysteem C+®EVO en zorgt voor de vraaggestuurde afvoer van vervuilde ventilatielucht binnen het Healthy Apartment Concept® van RENSON®. Deze ventilator wordt in één van de ruimtes gemonteerd en per appartement afzonderlijk op de TRIPLE FLOW aangesloten. In de natte ruimtes ziet de gebruiker enkel de design afvoermonden uit aluminium, terwijl zelfregelende ventilatieroosters in de droge leefruimtes zorgen voor de continue luchttoevoer. En wat meer is: in vergelijking met een gewone dakventilator resulteert het ventilatiesysteem C+®EVO met de Healthbox® in een E-peilverlaging tot 15 E-punten (17 E-punten in combinatie met zonwering) PER appartement.

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo