Renson Healthbox verkozen tot innovatief designproduct

  BE   15 oktober 2010 Bron: Renson
De innovatieve Healthbox® is een combinatie van een energiezuinige, vraaggestuurde ventilator met esthetische afvoermonden, die zorgt voor de afvoer van vervuilde lucht uit de woning. Deze Healthbox® is een op en top Belgisch product, waarbij functionaliteit en design hand in hand gaan. RENSON® is dan ook trots te kunnen melden, dat dit nieuwe systeem door de vakjury van Designregio Kortrijk werd verkozen als innovatief designproduct. Deze Healthbox® staat vermeld in het nieuwe boek ‘Design X50’ dat vrijdag ll. werd voorgesteld. Het boek en de innovatieve oplossingen krijgen tevens een plaats op de Design Biënnale Interieur in Kortrijk Xpo (15-24 oktober 2010).

Designregio Kortrijk heeft als doel de regio Kortrijk nadrukkelijk te positioneren als een streek die design als hefboom voor haar ontwikkeling hanteert. Designregio Kortrijk wil zowel in Vlaanderen als in de eurometropool Lille-Kortrijk-Doornik trendbepalend zijn en opereert in netwerk met andere designsteden en –regio’s in Europa. Deze vzw selecteerde recent 50 designproducten die in de regio rond Kortrijk ontwikkeld werden en vermarkt worden. Een vakjury maakte een strenge selectie uit een brede waaier kwaliteitsvolle inzendingen. Die geselecteerde innovatieve oplossingen werden nu gebundeld in het boek ‘Design X50’, dat vrijdag ll. werd voorgesteld in de Budascoop te Kortrijk. De Healthbox® van RENSON®, de nieuwe elegante ventilator met zijn design afvoermonden, maakt deel uit van deze selecte groep van geselecteerde designproducten.

Design

De Healthbox® van RENSON® staat synoniem voor gezondheid, functionaliteit, installatiegemak en design. De elegante ventilator wordt op zolder of in een technische ruimte gemonteerd. De afvoer van de motor kan op eenvoudige wijze in 4 richtingen gedraaid worden, waardoor bochten in de afvoerleidingen vermeden worden. In de keuken, de badkamer, het toilet en andere natte ruimtes ziet de gebruiker enkel de design afvoermonden uit aluminium. Die zijn verkrijgbaar in 6 verschillende designs, kunnen gemakkelijk overschilderd worden en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

Ook de bediening is volledig nieuw. Een design schakelaar met bedrading geeft de consument feedback over het systeem via blauwe LED’s, bijvoorbeeld bij onderhoud of mogelijke defecten. Met deze 4-standen bediening kan de consument ook zelf het ventilatieniveau selecteren. De eco-stand zorgt voor een ventilatie met een minimaal energieverlies in het stookseizoen en de Healthy Domestic Concept-stand biedt u meer comfort buiten het stookseizoen. De empty house-stand kiest u als u de woning verlaat, terwijl de full house-stand net zorgt voor een tijdelijke maximale ventilatie wanneer er meer personen aanwezig zijn dan normaal. Optioneel kan deze Healthbox® ook met de draadloze io-homecontrol®-technologie uitgerust worden.

Gebruik

De Healthbox® heeft een krachtige motor met regelmodules, die steeds in staat is om iedere vochtige ruimte correct te ventileren. Een vocht- en temperatuursensor in iedere regelmodule meet 24 uur per dag de afvoerlucht uit en communiceert met de centrale processor. De regelmodule beperkt het afvoerdebiet per ruimte wanneer mogelijk en laat ook de motor op een lager toerental draaien. In de badkamer garandeert een bijkomende aanwezigheidssensor een nog groter comfort. De Healthbox® optimaliseert hierdoor de ventilatiebehoeften en realiseert een warmtebesparing én een besparing op het elektriciteitsverbruik.

Installatiegemak

Bij de ontwikkeling van de Healthbox® heeft RENSON® veel aandacht besteed aan het gemak van de installateur. Deze Healthbox® is uitgerust met een uniek automatisch calibratiesysteem. Een simpele druk op de knop en het systeem regelt zich volledig automatisch volgens het aantal aangesloten vochtige ruimtes en de lengte en het type van de leidingen, zonder manuele bijregeling. Zo spaart men veel tijd bij de installatie en verkleint ook de kans op eventuele fouten bij de inregeling.

15 E-peilpunten

De Healthbox® vormt de basis van het nieuwste energiebesparende ventilatiesysteem van RENSON®, Systeem C+®EVO. Dit is een gecontroleerd, continu ventilatiesysteem op basis van aanvoer van verse buitenlucht, doorvoer en gecontroleerde afvoer van vervuilde lucht. Het zorgt voor een goede luchtkwaliteit in de woning en een maximale energiebesparing tot 15 E-peilpunten (17 E-peilpunten in combinatie met zonwering).

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo