Verbouwen

Renovatiedag: Een doos over het dak!

Een nieuw project in onze reeks van de Vlaamse Renovatiedag. Wij laten u vandaag de renovatie van een woning in Vossem zien. Zondagnamiddag 26 mei 2013 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 92 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Vormelijk werd er een volume over het bestaande dak geschoven . De bestaande zolder waar veel ruimte verloren ging onder het hellend dak, werd opgewaardeerd en betrokken in het woongegeven tot een polyvalente woonruimte met zithoek, bibliotheek en muziekruimte.

Het linker dakvlak werd over het gedeelte van de zolder vooraan opgetrokken tot de hoogte van de nok, om een normale plafondhoogte te kunnen garanderen. Het inkomgedeelte wordt uitgebreid, zodat het niveauverschil naar de woning, in de woning werd opgevangen.

De grote raampartijen op de verdieping zorgen voor het opentrekken van de polyruimte en binnentrekken van de bomen en omgeving. Een glazen loopvlak zorgt voor bijkomende lichtinval op het gelijkvloers en een relatie tussen de verschillende niveaus. Het nieuwe volume werd opgetrokken in een combinatie van houtskelet en cellenbetonblokken.

Bouwjaar: 1984
Renovatiejaar: 2011
Vrijstaande woning

ROom07 architecten bv cvba
Architect Nele Sambre
Architect Nancy Vanderheyden

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant