Verbouwen

Renovatiedag: Van oude zeepziederij tot moderne lofts

Een nieuw project in onze reeks van de Vlaamse Renovatiedag. Wij laten u vandaag de renovatie van een oude zeepfabriek tot moderne lofts in Brugge. Zondagnamiddag 26 mei 2013 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 92 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

In 1906 bouwde Cesar Cardinael-Vermeulen uit Ieper een zeepfabriek in de Brugse binnenstad. De 30 meter hoge schouw domineert nog steeds het zuidelijke deel van de binnenstad aan de Coupure. Nu de rook uit de schouw is verdwenen hebben verschillende inwoners hun intrek genomen in de voormalige fabrieksgebouwen. Een nieuwe bestemming voor een boeiend stukje industrieel erfgoed.

In een deel van het casco fabrieksgebouw worden twee lofts voorzien. De bestaande ruimtelijkheid van het gebouw wordt benadrukt door gebruik te maken van split-levels, vides, patio’s en grote raampartijen. Hierdoor stroomt er volop natuurlijk licht binnen tot diep in de leefruimtes wat de ruimtelijke beleving versterkt.

Bouwjaar: 1906
Renovatiejaar: 2010
loft

Architektenburo APS
Architect Pascal Stroobandt

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant