Bedrijfsnieuws

Regus wil 100 locaties en overweegt overname Taminiau

De internationele verhuurder van flexibele kantoorruimte Regus wil in twee tot drie jaar groeien naar 100 locaties in Nederland. Op dit moment heeft Regus 35 locaties waar klanten een flexibele werkplek kunnen huren. Dat zegt Regus-topman Mark Dixon in een interview met het Financieele Dagblad. Regus overweegt om Taminiau over te nemen, een verhuurder van flexibele kantoorruimte in Nederland en België die onlangs failliet ging. Het gaat dan om maximaal 11 locaties.

Voor Dixon is het vinden van geschikte plekken de grootste uitdaing. 'Maar de markt is nu gunstig voor ons. Er staat veel leeg en dat biedt kansen', zegt hij in het interview. Het kost Regus € 550 per vierkante meter om een nieuwe locatie te openen, inclusief de complete inrichting. Volgens Dixon heeft het bedrijf een sterke balans, dus de groeiplannen zijn te financieren. Regus heeft geen kantoorvastgoed in eigendom en is ook niet van plan om in de toekomst kantoren te kopen in plaats van te huren.

De onderneming zoekt vooral locaties dicht bij stations. 'Maar we kijken ook steeds meer naar kantoren in woongebieden. We zijn nu in Zeist bezig met het openen van een kantoor. Daarmee hebben mensen die in de buurt wonen een werkplek waarvoor ze niet in de file hoeven te staan. Zeker in Nederland is dat belangrijk. Voor beleggers met meer afgelegen kantoren in hun portefeuille biedt dat kansen', aldus Dixon in het FD.

Ook interessant


Build for Life