Bedrijfsnieuws

Klandizie Regus Benelux neemt toe dankzij recessie

Door de economische crisis neemt de behoefte aan tijdelijke kantoorruimte toe. Regus profiteert daarvan, vooral in de Benelux. Regus biedt gemeubileerde kantoorruimtes aan voor minimaal één uur en maximaal enkele jaren. Dat is aantrekkelijk voor onder meer reorganiserende bedrijven die hun overtallige personeel ergens anders willen onderbrengen.

Tijdelijke huurruimtes bieden ook uitkomst voor videoconferenties, die bedrijven de kosten van vluchten naar het buitenland besparen. Aan de aanbodzijde is Regus aantrekkelijk voor vastgoedbeleggers die steeds meer kampen met leegstand. Voor Regus mag de economische crisis dus nog wel even voortduren. Sinds september 2008 stijgt het aantal aanvragen met 40%. Tegelijk neemt de concurrentie van reguliere verhuurders toe, omdat ook zij contracten met een kortere looptijd gaan aanbieden.

Directeur Eduard Schaepman van Regus Benelux gelooft dat met het opleven van de economie de markt voor flexibel vastgoed niet ineenstort. Steeds meer bedrijven kiezen er volgens hem voor structureel gebruik te maken van tijdelijke kantoorruimtes. Onder meer wegens de kortere opzegtermijn.

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad


Build for Life