Bedrijfsnieuws

Regus wil failliete concurrent Taminiau overnemen

Aanbieder van flexibele kantoorruimte Regus zet de mogelijkheden op een rij om te komen tot een overname van Taminiau uit Tilburg, dat deze week failliet ging. `We hebben in het verleden al verschillende malen interesse getoond. die interesse is er nog steeds`, meldt directeur Eduard Schaepman van Regus Benelux.

De strategie van beide bedrijven komt, of kwam, erop neer dat kantoren die voor langere tijd werden verhuurd vervolgens voor kortere tijd worden doorverhuurd aan andere bedrijven. Taminiau meent door de economische crisis een faillissement niet te hebben kunnen afwenden. In het licht van het algemene beeld dat aanbieders van flexibele werkplekken juist lijken te profiteren van de crisis is dat op zijn minst opmerkelijk. Volgens curator Hans Alberts van Holla Poelman Van Leeuwen Advocaten is het nog te vroeg om de oorzaken van het faillissement vast te stellen.

De omzet van Taminiau daalde volgens Alberts van 3,3 miljoen euro in 2008 naar 1,8 miljoen euro in 2009. Het verlies zou vorig jaar zijn uitgekomen op `enkele tonnen`. Het bedrijf beschikt(e) over flexibele kantoorruimte in onder meer Maastricht, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg, goed voor 1.200 werkplekken.

Gebaseerd op: Gebaseerd op:

Ook interessant


Build for Life