Algemeen

Regionale bouwbeurzen meer dan ooit springlevend

Regionale bouwbeurzen meer dan ooit springlevend
Easyfairs organiseerde de afgelopen maanden 5 succesvolle, regionale woonbeurzen. Exposanten en bezoekers tekenden meer dan ooit present: 160.000 bezoekers en 1.200 exposanten. Wat is de succesformule?

Proximity zorgt voor 160.000 bezoekers

In onze drukke samenleving is het een duidelijke trend dat beursbezoekers zich niet ver willen verplaatsen. “Mensen kiezen voor regionale (ver)bouwbeurzen waar ze naast fabrikanten ook de vaklui ontmoeten die hun project kunnen uitvoeren. We zetten bewust in op die proximity”, aldus Dirk Van Roy, CEO Easyfairs Belgium.

Via 5 regionale bouw- en woonbeurzen trekt Easyfairs jaarlijks zo’n 1.200 exposanten en 160.000 bezoekers aan: bis, bouw- en inspiratiesalon (Flanders Expo), bouw&reno (Antwerp Expo), Wonen (Nekkerhal Mechelen) en Batireno/Energie & Habitat en Bois & Habitat (Namur Expo).

Volle beurshallen en vlotte commercialisatie

Bis is met 77.723 bezoekers de grootste van de 5 beurzen. Het bezoekersaantal steeg met 10%, goed voor de beste editie van de laatste 5 jaar. Ook Wonen trok 11% meer bezoekers aan. “Voor opening staan onze inkomhallen vol met bezoekers die hun concrete plannen willen omzetten in projecten”, zegt Kenzo Van Nieuwenhove, Head of Building Cluster.

“Onze beurzen zitten in een positieve vibe. Dat merken we op vlak van bezoekersaantallen én commercialisatie. Vier maanden na bis is 75% van de beursoppervlakte voor de volgende editie al verkocht! Op bouw&reno was Antwerp Expo tot de nok gevuld met exposanten, waardoor we volgend jaar ook de gloednieuwe hal 5 (2000 m² extra) wensen te vullen”, aldus Van Nieuwenhove.

One-stop-shop als succesformule

“Ons doel is om bezoekers goed geïnformeerd huiswaarts te laten gaan. Onze beurzen zijn echte one-stop-shops, waar ze antwoorden vinden op al hun vragen: ze leggen contacten met vakmensen, volgen gratis adviessessies, ontdekken nieuwigheden … Dat allemaal in een gezellige en overzichtelijke omgeving, dicht bij huis.”

Daar stopt het niet: projectzones bieden een blik op toekomstig bouwen en wonen en de bezoekerswedstrijden zorgen voor een financieel duwtje in de rug. Die combinatie is een succes, zo blijkt uit de positieve resultaten van de bezoekersenquêtes. Kortom, dankzij een vernieuwende aanpak zijn regionale bouwbeurzen meer dan ooit een absolute meerwaarde voor zowel bezoekers als exposanten.

Ook interessant


Build for Life