Regie der Gebouwen renoveert fontein op de Kunstberg in Brussel

  BE   12 april 2016 Bron: Regie der Gebouwen
De Regie der Gebouwen is gestart met de renovatie van de grote fontein op de Kunstberg. De renovatieweken zullen meerdere maanden in beslag nemen en eind 2016 afgewerkt zijn. De kostprijs bedraagt 473.477,30 euro (incl. BTW).
Na de werfinstallatie wordt de grote fontein volledig ontmanteld. De blauwe natuursteen wordt genventariseerd en zal indien mogelijk terug gebruikt worden bij de heropbouw. De algemene toestand van de natuursteen is echter niet goed. Daarom zal er ook nieuwe Belgische blauwe natuursteen worden gebruikt waarvan het uitzicht weliswaar zal aansluiten bij de bestaande en hergebruikte stenen.

De waterafdichting, de sproeikoppen en de verlichtingsinstallatie van de fontein (met inbegrip van onderwater schrijnwerpers, een ultraviolet installatie en programmeerbare schemerschakelaar) worden volledig vernieuwd. De waterjets zullen tot 4,50 meter hoogte kunnen gaan. De pomp- en besturingsinstallatie worden nagekeken en indien nodig onderhouden. Defecte onderdelen worden vervangen.

Op het einde van de werf zal de volledige heropgebouwde fontein volledig gereinigd worden en een anti-graffiti behandeling krijgen. De fontein en opslagtank zullen zon 120.000 liter bevatten.

Het bestaande beeldhouwwerk zoals de vissenkoppen, wordt zoveel als mogelijk bewaard.

Zoals voor de kleine fonteinen op de Kunstberg, wordt voor de grote fontein ook een winterbescherming voorzien. Deze bestaat uit een metalen draagstructuur met Bangkirai afwerking.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo