Badkamers

Red Dot Design Award voor Villeroy & Boch

Het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, internationaal bekend als het meest gerenommeerde ontwerpinstituut in Europa, organiseert ieder jaar de “Red Dot Design Award”, een verkiezing voor uitmuntende ontwerpprestaties. Dit jaar viel Villeroy & Boch in de categorie ‘Bathrooms, spa & airconditionings’ in de prijzen met het bad uit de serie La Belle.

De internationale “Red Dot Design Award” mag zich tot de grootste en meest toonaangevende design competities ter wereld rekenen. Dit jaar is het bad uit de La Belle serie van Villeroy & Boch uit meer dan vierduizend inzendingen verkozen tot winnaar. De onafhankelijke jury keek hierbij naar innovatie, functionaliteit en kwaliteit. De awards zullen uitgereikt worden tijdens het “Red Dot Gala” op 5 juli in het Aalto Theater te Essen. Vanaf 6 juli worden de prijswinnende producten voor het publiek tentoongesteld in het Essen Red Dot Design Museum.

La Belle

De moderne premiumcollectie La Belle is geïnspireerd op De Romantiek: een kunststroming vol hartstocht en verlangen die zich kenmerkt door een nieuwe individualiteit. De romantische avant-garde onder de badkamerconcepten. Het duobad uit de collectie kenmerkt zich door haar delicate vormen en zachte rondingen.