Dossier Batibouw

Recticel Insulation introduceert Eurothane Bi-4 op Batibouw 2015

6 maart 2015 Bron: Recticel Insulation
Recticel Insulation introduceert Eurothane Bi-4 op Batibouw 2015
Eurothane Bi-4
Recticel Insulation legt de lat steeds hoger en blijft continu haar isolatieoplossingen grondig verbeteren. De opvolger van Eurothane Bi-3 is Eurothane Bi-4 PIR isolatie voor platte daken met een verbeterde isolatiewaarde (λd = 0,026 W/mK). Nieuw is ook de unieke bekleding van zandvrij gebitumineerd glasvlies. Deze Recticel isolatie wordt al ruim 40 jaar gebruikt en blijft de standaard voor het isoleren van platte daken in België, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Eurothane Bi-4 isolatie is universeel inzetbaar voor platte daken met zowel een kunststof- als een bitumineuze dichtingslaag.

Eurothane Bi-4 isolatie bestaat uit PIR schuim met een verbeterde, hoge isolatiewaarde: lambda 26. Hierdoor kunt u met dunnere isolatieplaten al snel voldoen aan de huidige isolatie-eisen. In vele gevallen vermijdt u zo aanpassingen aan de dakrand in geval van renovatie. Eurothane Bi-4 isolatie is ook heel licht, uw dak moet dus amper extra gewicht dragen. De isolatieplaten hebben bovendien een heel goede drukvastheid. Zowel voor renovatie als voor nieuwbouw is Eurothane Bi-4 platdakisolatie een ideale oplossing.Nieuw is ook de unieke bekleding van gebitumineerd glasvlies met nagenoeg geen bestrooiing, wat een betere hechting geeft met de dakbedekking. Bovendien hoeft de dakdekker daardoor geen bestrooiing meer af te borstelen, wat de plaatsing verder vergemakkelijkt. Tenslotte is er nu ook een sponning mogelijk aan de 4 zijden: een handige extra troef bij het plaatsen van de isolatie.

Eurothane Bi-4A is dan weer platdakisolatie met een ingebouwde helling, voor een perfecte afvoer van het regenwater. Deze plaat is identiek aan Eurothane Bi-4: ze bestaat uit PIR-schuim met lambda 26 en heeft een bekleding met weinig bestrooiing. Deze isolatieplaten hebben echter een ingebouwde (lichte) helling. Het systeem zorgt zo voor een vlotte afvoer van regenwater. Zo spaart u een hellingschape uit en voegt u weinig extra gewicht toe aan uw dak. Ook hoeft u op deze manier geen rekening te houden met een uitdrogingstijd.

Bezoek Recticel Insulation op Batibouw 2015 om Paleis 5, stand 311 en kom er alles te weten over Eurothane Bi-4 en de vele andere isolatieoplossingen.

Maak ook kennis met Booomerang:
het online platform van Recticel Insulation met offerteaanvragen van (ver)bouwers die op zoek zijn naar een professionele plaatser van hoogwaardige isolatie.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo