Recticel Insulation ontvangt het Charter Duurzaam Ondernemen

  BE   9 september 2014 Bron: Recticel Insulation
Recticel Insulation is trots dat het voor het zesde jaar op een rij het jaarcertificaat van het Charter Duurzaam Ondernemen heeft ontvangen. Zo wil de West-Vlaamse isolatiefabrikant verder blijven werken aan een beleid dat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel draagt. Op 25 juni 2014 ontving Recticel Insulation opnieuw het jaarcertificaat 2014 van het Charter Duurzaam Ondernemen. Carl Decaluwť, gouverneur van de provincie West-Vlaanderen, overhandigde dit certificaat tijdens een academische zitting in Oostende. Voor Recticel Insulation was het de kroon op het werk na een positieve evaluatie van alle acties en inspanningen die het bedrijf leverde rond duurzaam ondernemen (people, planet en profit) het afgelopen werkjaar.

Met het Charter Duurzaam Ondernemen, dat sinds 2008 het vroegere Milieucharter opvolgt, wil de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen, in samenwerking met Bureau Veritas Certification en VOKA West-Vlaanderen, bedrijven ertoe aanzetten om duurzaam ondernemen te verankeren binnen hun bedrijfsvoering. Sinds het ontstaan van het Milieucharter in 1993 hebben al meer dan 200 bedrijven het Charter ondertekend.

Het evaluatieteam, dat bestaat uit vertegenwoordigers van de POM West-Vlaanderen en verschillende overheidsinstanties, was tijdens de evaluatie-audit bij Recticel Insulation onder andere bijzonder positief over de aanpak en analyse van mogelijke milieu-incidenten op de werkvloer en het organiseren van toolboxmeetings rond milieu- en veiligheidsthema's. Ook het gebruik van de software Ultimo als opvolgingssysteem voor preventief onderhoud, keuringen, ongevallen en milieu-incidenten, werd gewaardeerd. Het evaluatieteam gaf ook een aantal aanbevelingen mee voor de toekomst.

Met het Charter Duurzaam Ondernemen is bovendien de stap gezet naar het invoeren van het milieumanagementsysteem ISO 14001, waarvoor Recticel Insulation tegen begin 2015 het certificaat wenst te behalen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo