Algemeen

Record 83 inzendingen European Aluminium Award 2014

Record 83 inzendingen European Aluminium Award 2014
Hotel Aitana - Amsterdam
6 Awards, een aantal speciale prijzen, de Overall Jury Prize en een Jong Talent-prijs zijn te verdienen bij de 2014 European Aluminium Awardcompetitie voor Industrial Design & Engineering. Een record aantal van 83 inzendingen uit 11 landen werden ontvangen van 61 bedrijven met een innovatief product of project dat aluminium bevat.

Het winnen van een prestigieuze prijs, zoals deze European Aluminium Awardis niet alleen een erkenning voor de innovatieve kracht, maar is ook een belangrijke stimulans die helpt om bedrijf en product te promoten.

30 nominaties

Uit het aantal inzendingen kiest de Jury 30 nominaties. "Geen eenvoudige klus. Het onderstreept de hoge kwaliteit in het algemeen ', zegt juryvoorzitter prof. dr. Laurens Katgerman. Onder de inzendingen zijn een ruimtevaart gietstuk van Zollern, Auto-onderdelen van AMAG, Novelis en Leiber Group, een nieuw productieproces van IFAM, het Aitana Hotel Amsterdam en het gerenoveerde hoofdkantoor van Renson. Design & Lifestyle brengt een aluminium urn naast een trouwjurk, radiatoren, verlichting, aluminium schalen en bestek en maar ook een 'design' vormgegeven spoorviaduct.

European Aluminium Award 2014
Jaga Freedom 1515

De Awards worden uitgereikt op 7 oktober tijdens het Award Gala van de International World Trade Fair ALUMINIUM 2014, die wordt gehouden van 07-09 oktober in Messe Düsseldorf in Duitsland. Alle winnaars en genomineerden zijn te zien in het Award Paviljoen in hal 13, het stralende middelpunt van Innovatie op deze beurs.

Internationale Jury

De onafhankelijke internationale jury staat onder leiding van prof. dr. Laurens Katgerman, van de Technische Universiteit Delft en vice-voorzitter Vito Oražem, - Managing Director, Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Andere juryleden komen uit Duitsland, Engeland, Italië en Scandinavië.

In principe moeten de producten worden ontworpen voor massa en serieproductie. Voor elke categorie toetst een selectiecommissie de inzendingen aan de regels. De toegelaten inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke jury. De winnaars van de European Aluminium Awardkrijgen een aluminium sculptuur, gemaakt door de Nederlandse edelsmid Jan Matthesius en een certificaat.

European Aluminium Award 2014
Renson exit 5

Ook interessant


Build for Life