Vastgoed

Realty 2024 vindt plaats op 17 en 18 september in Brussel

Realty 2024 vindt plaats op 17 en 18 september in Brussel
De bekende vastgoedbeurs Realty vindt dit jaar plaats op dinsdag 17 en woensdag 18 september in Brussel en viert daarmee haar 16e editie. Na het succes van vorig jaar wordt Realty voor de vierde keer op rij gehouden in Gare Maritime. Realty is een essentiële bijeenkomst voor alle professionals die betrokken zijn bij de vastgoedsector. "Dit jaar richten we ons op drie thema's die de sector momenteel bezighouden: The Future of Cities, de 'S' in ESG en de veerkracht van de vastgoedsector," aldus Kristiaan Pauwels, Head of Event van Realty.

In september verzamelen vastgoedprofessionals uit binnen- en buitenland zich traditioneel tijdens Realty. Gedurende twee dagen bespreken vastgoedexperts, bouwpromotoren, vastgoedmakelaars, architecten, investeerders, politici en academici diverse uitdagingen in de vastgoedwereld. Met meer dan 2.000 bezoekers, 25 inspirerende conferenties en 100 sprekers belooft het ook dit jaar weer een boeiende editie te worden.

Realty 2024 vindt plaats op 17 en 18 september in Brussel

The Future of Cities

Met het centrale thema 'The Future of Cities' wil Realty de focus dit jaar leggen op de uitdagingen die moderne steden vandaag de dag ervaren: Wat zijn de stadsprojecten en evoluties op het gebied van stedelijke ontwikkeling? Is er vooruitgang geboekt op het gebied van klimaatadaptatie? Wordt Brussel een modelstad in Europa met zijn recente stedelijke ontwikkelingen? Wat zijn de meest recente voorbeelden van baanbrekend architectonisch ontwerp? Hoe gaat de vastgoedsector om met de Green Deal? En zal AI het gezicht van de vastgoedsector veranderen? Dit zijn slechts enkele vragen die door (inter)nationale sprekers beantwoord zullen worden gedurende de twee dagen durende summit.

De "S" in ESG

Sprekers die een verschil kunnen maken, beantwoorden een aantal belangrijke sociale vraagstukken binnen de vastgoedsector. Wordt betaalbare huisvesting anders aangepakt in Vlaanderen, Brussel en Wallonië? Wat raden experten aan? Wat is de impact van fenomenen als NIMBY en BANANA? Wat is 'een inclusieve stad'? Hoe kunnen stedelijke planning en lokale infrastructuur bijdragen aan het bereiken van dit doel? En zoveel meer.

2024-2025: Real Estate Resilience

Tot slot zullen de Captains of Industry hun visie ook delen over trends, vooruitzichten en de financiering van de verschillende segmenten van de vastgoedmarkt.

Realty 2024 vindt plaats op 17 en 18 september in Brussel

Ontmoetingsplaats voor vastgoedprofessionals

Naast boeiende conferenties, keynotes van (inter)nationale experten en panelgesprekken, voorziet Realty ook voldoende mogelijkheid om te netwerken met op het einde van elke dag een Realty Cocktail waar alle aanwezigen op een gezellige manier kennis en expertise kunnen delen. Realty is bovendien een vastgoedtop die niet alleen de belangrijkste beslissingnemers in de markt maar ook overheidsinstanties en academici samenbrengt. Een aantal politici zoals Philippe Close (burgemeester van Brussel), Mohamed Ridouani (burgemeester van Leuven), Vincent Van Quickenborne (voormalig vice-eersteminister en burgemeester van Kortrijk), Jan Peter Balkenende (minister van staat) en Kurt Vandenberghe (directeur-generaal Klimaatactie bij de Europese Commissie), hebben hun komst reeds bevestigd, maar ook enkele (inter)nationale vastgoedexperts zoals Francis Metzger (Vice-voorzitter van de Franstalige en Duitstalige Raad van de Belgische Orde van Architecten), Philip Neyt (Senior Advisor APG), Piet Derriks (Managing Director Immoweb), Jo De Wolf (CEO Montea), Adel Yahia (Senior Managing Director Immobel) en heel wat andere vastgoedexperts zullen aanwezig zijn.

"De combinatie van een netwerkevent op hoog niveau, een boeiend conferentieprogramma met inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland en de befaamde Realty Cocktail zorgen ervoor dat Realty 2024 de niet te missen afspraak is voor professionals uit de vastgoedsector, publieke gezagsdragers en academici. In deze uitdagende tijden is Realty de uitgelezen kans voor vastgoedprofessionals om voorsprong te nemen."

Kristiaan Pauwels, Head of Event van Realty


Realty 2024 vindt plaats op 17 en 18 september in Brussel
Partners die reeds intekenden zijn: AG Real Estate, Immoweb, Banimmo, Colliers, Drees & Sommer, Nextensa, Eaglestone, PMV, Proximus, PropTechlab, AMB Brokers, Regie der gebouwen, Brussels Airport, KU Leuven, UCLouvain, VUB, ULB-Solvay en UPSI/BVS-YUB.

Ook interessant