Architectuur

Real Madrid geeft stadion facelift

Voetbalclub Real Madrid geeft zijn stadion een grootschalige ‘make-over’. Om het Santiago Bernabéu wordt een nieuwe stalen huid getrokken, die het complex een energieker uitstraling moet geven. Het ontwerp is gemaakt door gmp architekten, L35 en ribas & ribas arquitectes. De asymmetrische nieuwe schil is voorzien van lijnen, die het stadion een dynamisch karakter geven. Overdag reflecteert de spiegelende gevel het daglicht, wat voor een ander aanzicht creëert. ’s Avonds zorgt subtiel van kleur en intensiteit verschietende LED-verlichting voor soortgelijke effecten.

Het bestaande stadion blijft intact, maar wordt voor de buitenwereld onzichtbaar gemaakt. Boven het veld komt een beweegbaar dak, zodat er ook evenementen buiten het voetbal plaats kunnen vinden.

De verbouwing voorziet tevens in een hotel met zicht op het veld, een winkelcentrum, een ondergrondse parkeergarage en nieuwe landschappelijk vormgegeven openbare ruimtes. In juni van dit jaar gaat de bouw van start, medio 2017 moet het stadion klaar zijn.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant