Bedrijfsnieuws

Rachel De Rudder is nieuwe hr-directeur Durabrik

De Belgische bouwpartner Durabrik, gespecialiseerd in nieuwbouw en renovatie, heeft zijn rangen versterkt met Rachel De Rudder als nieuwe hr-directeur. Tot voor kort werkte zij als hr-manager bij de industriële bouwonderneming Visser & Smit Hanab. “Durabrik voelt aan als thuis komen.”

Sinds begin april is Rachel De Rudder (37) de nieuwe hr-directeur bij Durabrik Bouwbedrijven in Drongen. Zij zal de interne communicatie in goede banen leiden en daarnaast instaan voor de roll-out van het personeelsbeleid. De functie van hr-directeur is gloednieuw binnen Durabrik.

Gedelegeerd bestuurder Joost Callens: “Een goed personeelsbeleid is vandaag cruciaal ge-zien de huidige ‘war for talent’, zeker in de bouwsector. En daarbij draait het niet alleen om vakbekwaam personeel vinden maar ook binden. Bij Durabrik geloven we in de wederkerige cyclus van ‘tevreden medewerkers, tevreden klanten en tevreden aandeelhouders’, waarbij elke medewerker de nodige aandacht verdient om vandaar uit de juiste service te leveren. We hebben al een aantal hr-initiatieven op de rails – toch vrij uniek in onze sector – maar we willen hier verder en dieper op ingaan. Vandaar de keuze voor een hr-verantwoordelijke op directieniveau.”

Tot voor kort werkte Rachel De Rudder als hr-manager België bij de Nederlandse industriële bouwonderneming Visser & Smit Hanab. Als licentiaat klinische psychologie startte ze haar loopbaan in 1997 bij Volvo Cars Gent. In de loop der jaren deed ze heel wat ervaring op in de automotive én bouwsector en volgde ze ook heel wat aanvullende hr-opleidingen. Ook werk-te ze als zelfstandig consult op het vlak van collectieve training, individuele coaching en carri-èrebegeleiding en hulpverlening bij burn-out en depressies.

Waarom zij naar Durabrik overstapte? “Omdat ik mij volledig in hun bedrijfscultuur kan vinden. Dat kon ik meteen ook proefondervindelijk vaststellen tijdens mijn sollicitatie. Zo legt Durabrik veel meer de klemtoon op het aspect ‘believing’ dan op ‘harde return’. Een klemtoon die ook een maatschappelijke tendens is, waarbij mensen bewuster met zichzelf omgaan. Ze maken keuzes op basis van gezond evenwicht tussen wat ze zelf willen en wat ‘anderen’ kunnen aan-bieden. En dan is de werkgever een belangrijke ‘andere’.
Build for Life