Quatt haalt Ä2 miljoen op voor grootschalige uitrol van slimme warmtepomp

  NL   14 september 2022 Bron: mcpr
Quatt haalt Ä2 miljoen op voor grootschalige uitrol van slimme warmtepomp
Quatt maakt vandaag bekend Ä2 miljoen te hebben opgehaald bij Impact Equity Fund en een familiefonds. Hiermee start de technologie startup met de grootschalige uitrol van haar innovatieve AI-gedreven hybride warmtepomp.

Om de adoptie van de warmtepomp in Nederland te versnellen en het gasverbruik significant te verminderen, ontwikkelde Quatt een slimme hybride warmtepomp. De Quatt Hybrid is all-electric-ready en uitgerust met zelflerende aansturingssoftware. Hiermee biedt de tech-startup consumenten een betaalbare en toekomstbestendige oplossing om tot 80% van de gasrekening te besparen. Quatt wist in korte tijd 5.000 orders binnen te halen en het bedrijf ligt op koers om haar ambitie te realiseren: 1 miljoen geÔnstalleerde Quatt warmtepompen in 2030. Ondersteund door een additionele Ä2 miljoen aan financiering start Quatt in oktober 2022 met de eerste commerciŽle installaties.

Quatt haalt Ä2 miljoen op voor grootschalige uitrol van slimme warmtepomp

Ä2 miljoen voor grootschalige uitrol Quatt Hybrid

Eerder in 2022 haalden de ondernemers, broers Bas en Marijn Flipse, Ä1,25 miljoen aan financiering op om hun ambitieuze doel te realiseren. Hiermee is sindsdien het product veelvuldig getest, het team uitgebreid naar 20+ medewerkers en is de installatietak van het bedrijf opgebouwd. De nieuwe financiering stelt Quatt in staat verder op te schalen naar 10.000 geÔnstalleerde Quatt Hybrids eind 2023.

ďTot nu toe zijn onze verwachtingen overtroffen. De Quatt Hybrid heeft de beste prestatie/prijs verhouding in de markt, en het is natuurlijk bemoedigend om te zien dat naast 5.000 consumenten ook professionele investeerders geloven in onze visie. Nu deze transactie gesloten is, kunnen we ons volledig focussen op de uitrol. Na een succesvolle pilot gaan we vanaf oktober met de eerste commerciŽle installaties ťcht beginnen aan de realisatie van onze missie. Op naar de 1 miljoen!Ē, aldus Marijn Flipse, CEO en co-founder van Quatt.

ďHet is evident dat we zo snel mogelijk en grootschalig moeten overstappen naar warmtepompen. In die transitie zagen wij twee vertragende factoren. Hoe krijg je de consument mee? En hoe krijg je snel genoeg een substantieel aantal geÔnstalleerd met de beperkte installatie-capaciteit die er momenteel is?
Quatt lost beide problemen op met een klantgerichte aanpak, aantrekkelijk product en een efficiŽnt installatie-proces. Daarmee bieden ze een haalbare uitkomst voor de snelle vermindering van het Nederlandse gasverbruik. Voor ons de reden om te investeren en bij te dragen aan een duurzaam NederlandĒ, aldus Deron Amen, Investment manager bij Impact Equity Fund.

Quatt haalt Ä2 miljoen op voor grootschalige uitrol van slimme warmtepomp

Minder monteurs benodigd en eerlijke prijzen

De hybride warmtepompen van Quatt worden direct aan de consument geleverd. Hierdoor blijft de huidige lange en kostbare leveringsketen van fabrikant via de groothandel en installateur naar de consument achterwege. Door de keten opnieuw uit te vinden, voorkomt het bedrijf dat monteurs tijd kwijt zijn aan verkoop, logistiek en administratie. De effectievere inzet van monteurs is essentieel, want zij vormen momenteel een bottleneck binnen de energietransitie. Met een verkorte keten en efficiŽnte installaties biedt Quatt een prijs die gemiddeld 30-50% lager ligt dan die van traditionele hybride warmtepompen.

ďWe zitten in een energiecrisis en de economische wetten van de schaarste dicteren nu dat prijzen links en rechts omhoog gaan. Ook warmtepompen zijn het laatste jaar duizenden euroís duurder geworden en de consument heeft eigenlijk geen andere keus dan gewoon te betalen. Het is onze missie om de transitie naar fossielvrije verwarming te versnellen en daarom doen wij niet mee aan deze prijsgekte. Wij kiezen voor een eerlijke prijs, zodat wij onszelf dwingen ons product en installatieproces te verbeteren. Op die manier kunnen we meer warmtepompen installeren en klimaatverandering tegengaanĒ, aldus Bas Flipse, COO en co-founder van Quatt.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo