Badkamers

Puristische badkameraccessoires verbinden traditie met modernisme

Om tegemoet te komen aan de huidige trends van minimalistische elegantie en gevoel van ruimte en openheid, introduceert emco Bad de serie badaccesoires emcoasio. De stijlkenmerken zijn duidelijke minimalistische vormen, een slanke profielband en een hoge esthetiek. Topkwaliteit dankzij het glanzende chroom of natuurlijk ogend aluminium in combinatie met het duurzame kristalglas. Bovendien is emcoasio is ontwikkeld voor een optische en functionele aanvulling op het moduulsysteem emcoasis. Zo harmoniëren de lange, strakke lijnen en de materialen van de wandelementen van de nieuwe serie uitstekend met de ranke lijsten van de inbouwmodules en de nieuwe spiegelkast emcoasis prestige. Ook de minimalistische vormgeving van emcoasio past perfect bij emcoasis. De zwart, wit en heldere glasdessins en keuze uit hoogglans verchroomde of geëloxeerde aluminium houders, zorgen voor esthetisch bijzondere en individuele creaties.

Alle badkameraccessoires van emcoasio hebben een heldere, strakke vorm en stralen de esthetiek van het moderne minimalisme uit. Ook het chroom, aluminium en het glas passen in de huidige architectuurtrends. De traditionele hoogwaardige ambachtstechnieken komen tegemoet aan de hoge comforteisen en de vraag naar duurzaamheid.

De enkele en dubbele glashouder, zeephouder, wc-garnituur, zeepdispenser en de gecombineerde glashouder/zeepdisperser zijn vervaardigd van massief mondgeblazen kristalglas. Zij stralen alleen al door hun gewichtige uiterlijk een bijzondere kwaliteit uit. Alle modellen zijn in vijf verschillende glasvarianten verkrijgbaar. Het aanbod omvat wit, zwart en drie uitvoeringen van helder glas, waarvan er twee zijn voorzien van uitgeslepen motieven. Voor de uitvoeringen van helder glas word hoogwaardig loodkristal gebruikt. De witte en zwarte glazen zijn van zogenaamd triplexglas vervaardigd. Dit betekent dat de glazen uit drie lagen bestaan. De buitenlaag is van helder kristal, de middelste laag bestaat uit wit of zwart glas en de binnenlaag is weer een heldere kristallaag. Dankzij deze techniek zijn de glazen van beduidend hogere kwaliteit en hebben een mooiere glans, zeker in vergelijking tot de gebruikelijke, gelakte glaselementen.

Alle glascomponenten worden ondersteund door bijbehorende houders die hoogglans zijn verchroomd of van geëloxeerd aluminium zijn, of een combinatie van beide. Met de kenmerkende, strakke lijnvoering fungeren de houders tevens als stijlvormend element van de serie. De houders voor twee glazen kunnen gevuld worden met twee mondspoelglazen of een combinatie van glas en zeepdispenser, waardoor er nog meer keuzemogelijkheden ontstaan bij de individuele samenstelling van de badkamer. Daarnaast vervolmaken de papierhouder, het planchet, de handdoekhouder en haken, die eveneens van hoogglans verchroomd of geëloxeerd aluminium zijn vervaardigd. Ook deze accessoires beschikken over lange, strakke zichtlijnen, die beeldbepalend zijn voor het unieke design van deze nieuwe serie.

Kenmerk van alle stijlelementen is een slanke profielband, waarin tegelijkertijd een verborgen montagelijst geïntegreerd is. Hiermee kunnen de afzonderlijke badkameraccessoires snel en eenvoudig direct aan de wand worden geschroefd. Alle wandelementen zijn daarbij zo ontworpen, dat deze naar keuze met naar boven of naar onder afgeronde profielbanden opgehangen kunnen worden.