Projectontwikkelaar ION richt regionale Business Units op

  BE   17 juli 2019 Bron: Bereal Verstuur
Projectontwikkelaar ION richt regionale Business Units op
De ‘war for talent’ woedt hevig voort: eind maart telde de VDAB ruim 47.000 openstaande vacatures. Ook ION, een van de snelst groeiende projectontwikkelaars van het land, is op zoek naar gespecialiseerde medewerkers om het toenemend aantal projecten in goede banen te leiden. Het Waregemse bedrijf kiest hierbij voor een unieke en duidelijke strategische koers: regionale Business Unit Managers zullen de voeling met de lokale markt versterken en het netwerk verder uitbreiden. ION wil naast de verdere groei in West- en Oost-Vlaanderen, ook vacatures invullen in Antwerpen en Limburg.

Hoewel projectontwikkelaar ION pas in 2011 de boeken opendeed, zag het bedrijf zijn medewerkersbestand het afgelopen anderhalf jaar verdubbelen van 34 naar 68 medewerkers.

Het vastgoedbedrijf, dat zijn hoofdzetel heeft in Waregem, was de voorbije jaren al behoorlijk actief in de rand van Brussel, Anderlecht en Molenbeek, en opende recent nog een belangrijk bijkantoor in Brussel. De projectontwikkelaar wil zo zijn bestaande projectportfolio van 1,2 miljard euro verder uitbreiden met projecten in gans België.

“Naast ons hoofdkantoor in Waregem en het nieuwe kantoor in Brussel, versterken we ons bedrijf met een aantal Business Unit Managers die de Business Units in de verschillende provincies zullen besturen. Op die manier willen we onze voeling met de lokale markt versterken. Door te diversifiëren kunnen we markttendensen beter detecteren en ook ons netwerk sneller uitbreiden.”

Rik Missault, CEO van ION

Nieuwe koers

De strategie om ION op te delen in regionale Business Units in Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel, is vrij nieuw: op 1 april werden de Business Units in het leven geroepen.

Om zijn kersverse koers kracht bij te zetten, heeft ION al Business Unit Managers aangesteld voor Oost- en West-Vlaanderen. Deze ervaren profielen werden opgeleid en beklommen de ladder in eigen huis. Recent kwam er een Business Unit Manager bij voor Vlaams-Brabant en Brussel en nu is de projectontwikkelaar dus op zoek naar extern talent voor Antwerpen en Limburg.

“De nood aan sterke profielen is groot. Precies die ervaren talenten opsporen die de markt goed kennen en makkelijk nieuwe opportuniteiten zien: het is soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Tegelijk beseffen we het belang van bijkomende opleiding en interne begeleiding. Talent aantrekken én aan boord houden is een belangrijk onderdeel van onze strategie.”

Davy Demuynck, CEO van ION

Hoge ambities

Bedrijven doen steeds vaker een beroep op managementprofielen en experten om grootschalige projecten in goede banen te leiden, talent op te leiden of om de groei van de onderneming te ondersteunen. Toch is ervoor zorgen dat je medewerkers zich kunnen blijven ontplooien een belangrijke troef in de ‘war for talent’, beseft ION. Daarom zet het bedrijf hier sterk op in en zorgt het er actief voor dat zijn medewerkers zich op alle vlakken verder kunnen ontplooien.

De zoektocht naar talent zal bij de projectontwikkelaar alleszins nog een tijdje blijven duren, want de zaken gaan goed en de ambities zijn hoog.

In een volgende fase wil ION zijn activiteiten uitbreiden naar Wallonië, Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo