Duurzaam Bouwen

Prins van Oranje opent Dutch Green Building Week 2012

Maandagmiddag 17 september zal Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje de Dutch Green Building Week officieel openen tijdens het openingscongres van de Dutch Green Building Council (DGBC) en Corporate Facility Partners (CFP) in het RAI Elicium in Amsterdam.

De week die dit jaar voor de tweede keer door DGBC wordt georganiseerd sluit aan bij de World Green Building Week: wereldwijd zetten alle Green Building Councils van 17 tot en met 21 september hun initiatieven en die van hun participanten in de ‘vitrine’. Samen bundelen zij hun krachten en wijzen op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering.

Tijdens het congres, met het thema ‘Duurzaamheid als aanjager van economische groei’, gaan bekende sprekers als Ed Nijpels, prof. dr. Arnold Heertje en oud bondscoach Mark Lammers (dameshockey) in op de vraag ‘Hoe duurzame ideeën en economische ontwikkeling samen kunnen gaan?’ En ‘Hoe Nederland zijn rol als koploper in duurzaamheid kan versterken?’ Ook wordt de Award Duurzame Architectuur uitgereikt aan een groot of klein bestaand gebouw, waar een relatief grote verbetering van de duurzaamheid is bereikt.

Dutch Green Building Week
De Dutch Green Building Council (DGBC) organiseert de week dit jaar voor de tweede keer. Van 17 tot en met 21 september vinden er meer dan 120 activiteiten en events plaats, verspreid over het gehele land. “Een dergelijke week is alleen mogelijk dankzij onze participanten. Zij nemen initiatieven en geven richting aan de transitie naar een duurzame bebouwde omgeving. Wij hopen hiermee iedereen te inspireren om actief met duurzaam bouwen en ontwikkelen aan de slag te gaan”, legt DGBC-bestuursvoorzitter Jaap Gillis uit.

Ook interessant