Gereedschap

Power4All biedt snoerloze vrijheid in huis en tuin

Bosch breidt het snoerloze “Power4All”-systeem verder uit. Naast het reeds beproefde 18 Volt-systeem van doe-het-zelf- en tuingereedschap, zoals de schroefboormachine, de multischuurmachine of bladblazer, komt er in de toekomst ook een 10,8 Volt-systeem. Het wordt dan mogelijk om met één onderling uitwisselbare accu toestellen zoals de 10,8 Volt klopboormachine, multifunctioneel gereedschap of heggenschaar te bedienen. Hierdoor kunnen doe-het-zelvers met een minimum aan accu’s en opladers werken en sparen ze bij de aankoop geld uit. Bovendien hebben de nieuwe Lithium-Ionaccu’s met 1,5 Ah een hoger vermogen dan de voorgangers van 1,3 Ah. De accu heeft hierdoor een werktijd die 15 procent langer is. De PST 10,8 LI multizaagmachine, de UNEO – voortaan met 10,8 in plaats van 14,4 Volt zonder in te leveren op capaciteit – en de PLI 10,8 LI acculamp worden vanaf oktober 2013 aan het 10,8 Volt-systeem toegevoegd.

Grote flexibiliteit bij aankoop en gebruik

Met het “10,8 Volt Power4All”-systeem biedt Bosch doe-het-zelvers en hobbytuiniers een grote mate van flexibiliteit. Zo is de bestaande 1,3 Ah-accu compatibel met alle gereedschappen in het 10,8 Volt-systeem en hoeft deze niet meteen vervangen te worden. Bovendien kan elke doe-het-zelver de set kiezen die het beste aan zijn behoeften beantwoordt. Bij een eerste aankoop is het een goed idee een complete set inclusief gereedschap, accu en oplader te kiezen. Elk onderdeel uit de set is ook apart verkrijgbaar.

Wie al een accu of oplader uit het 10,8 Volt-systeem heeft, kan daarom bij een volgende aankoop enkel het losse gereedschap aanschaffen, zonder accu en lader, en bespaart hierdoor dus geld.

Het voordeel van meerdere accu’s is dat men kan werken zonder noodzakelijke oplaadpauzes: de lege accu kan worden opgeladen terwijl de opgeladen accu wordt gebruikt.

Ook interessant