Gereedschap

Bosch investeert in de vakmannen van morgen

In 2012 ondersteunde Bosch toekomstig schrijnwerkerstalent op Euroskills 2012. Bosch sponsorde Cyrille Doat en Julien Matthieu, de twee jonge deelnemers van de Belgische delegatie in de competentie ‘timmerman’ en voorzag de twee timmermannen van professioneel gereedschap en manifesteerde zich zo als koploper in de power tools-industrie. Maar ook na Euroskills blijft Bosch volop verder investeren in de vakmannen van morgen. Zo schonk Bosch deze week een aantal toestellen aan Wallonnie Bois, het centrum voor houtcompetentie in Libramont.

Bosch leverde de toestellen en stuurde een expert naar Libramont om ervoor te zorgen dat de leerkrachten en de leerlingen van Wallonnie Bois correct leren werken met de toestellen en het volledige potentieel ervan benutten.

Bosch-expert Bruno Verbiest vertelt: “Ik werd met open armen ontvangen door twee leerkrachten en een twaalftal enthousiaste leerlingen schrijnwerkerij. We hebben samen de drie toestellen uitgepakt en geïnstalleerd, ik heb hen een korte theoretische les gegeven over het gebruik en de richtlijnen en we hebben samen een paar testproeven gedaan.” Over de reacties van zijn publiek is Bruno duidelijk: “Deze jonge mensen hebben oprecht interesse in hun vak en gaven aan dat ze heel tevreden zijn dat ze kunnen kennismaken met het kwaliteitsmateriaal van Bosch Professional”. Ook de leerkrachten zijn Bosch dankbaar, zo stelt Bruno: “De school wil een allround-opleiding bieden voor schrijnwerkers, maar beschikte tot nu toe niet over de grotere apparaten die bij deze job komen kijken. Er waren wel een paar apparaten aanwezig, maar die waren eerder verouderd en al helemaal niet precies of ergonomisch genoeg om de vakmannen van vandaag iets bij te leren of hen warm te maken voor de sector. Nu de werkplaats uitgerust is met de GOF 1600 CE Professional 1600-klasse bovenfrees, de GTS 10 XC Professional tafelcirkelzaag en de GCM 12 GDL Professional kap- en verstekzaag kunnen ze ook het zwaardere aspect van de job uitgebreid belichten in de opleiding”. Bruno is vastbesloten om contact te houden met Wallonnie Bois: “Je voelt dat je hier te maken hebt met een zeer gemotiveerd en leergierig team, dus ik kom zeker nog terug. Ik blijf hen adviseren over deze toestellen en eventuele aanvullingen die ze nodig hebben – denk maar aan welk zaagblad de juiste keuze is voor een bepaalde opdracht”. “Bosch is een referentie voor deze vakmannen van de toekomst en dat willen we zo houden”, concludeert de expert.

Sinds de lancering van het eerste toestel nu meer dan 60 jaar geleden, heeft Bosch de houtsector blijvend geïnnoveerd en zo haar rol als industrieleider opgenomen. Recent werd dit geïllustreerd door de introductie van draadloze toestellen met CoolPack technologie voor een optimale bescherming tegen oververhitting van de cellen – waarmee Bosch zich ook onderscheidt in de accucompetentie.