Algemeen

De sterkste elf-kilogram-breekhamer ter wereld

De grote haakse slijpmachine GWS 26 LVI Professional van Bosch is ontworpen voor zware (door)slijptoepassingen, bijvoorbeeld in de hoog-, weg- en waterbouw evenals in de scheepsbouw. Er kan worden gekozen uit een model met een schijf van 180 millimeter en een model met een schijf van 230 millimeter. Beiden bieden een hoog vermogen en sparen tevens de krachten van de professional: ze wegen slechts 5,5 resp. 5,6 kilogram en zijn de lichtste machines in de 2600 watt-klasse. De gewichtsbesparing ten opzichte van het vorige model is meer dan tien procent. Dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe motor met hoog vermogen en Constant-Electronic systeem. Hij is 25 procent korter qua lengte terwijl de efficiëntie met 25 procent verhoogt.

Comfortabel werken zonder vermoeidheidsverschijnselen
Door de ontkoppeling van de hoofd- en zijhandgreep produceert de haakse slijpmachine tot 40 procent minder trillingen dan machines zonder trillingsdemping. Bovendien is de machine eenvoudiger en veiliger te bedienen. De GWS 26 LVI Professional beschikt namelijk over een handgreep die 90 graden naar links en 90 graden naar rechts kan draaien. Daardoor kan de machine vooral bij het doorslijpen van materialen comfortabel worden vastgehouden en veilig worden gehanteerd. Dit wordt nog eens extra ondersteund door de softgrip op de handgreep van de machine.



Tot de talrijke veiligheidsuitrustingen van de machine horen een terugslagstop, die de machine bij blokkage direct uitschakelt, een tegen verdraaien beveiligde beschermkap, die de gebruiker beschermt bij breuk van de schijf, en een herstartbeveiliging, die voorkomt dat de machine na een stroomonderbreking vanzelf start. Bovendien beschikt de GWS 26 LVI Professional over een zachte aanloop en een SDS-snelspanmoer voor snel en eenvoudig wisselen van accessoires. Bosch biedt een uitgebreid assortiment afbraam-, slijp- en doorslijpschijven aan. Voor zeer goede slijpresultaten met een hoge werksnelheid raadt Bosch diamantdoorslijpschijven aan.

Beide varianten van de haakse slijpmachine GWS 26 LVI Professional zijn vanaf mei 2012 voor de adviesverkoopprijs van 289,95 euro excl. btw verkrijgbaar bij de dealer. Ze worden geleverd in een doos inclusief extra handgreep, beschermkap en spansysteem.
Build for Life