Algemeen

Portugal: De perfecte kopersmarkt

Volgens de nieuwe statistieken is de Portugese woningmarkt een interessante kopersmarkt. Eind 2013 laten de officiële statistieken zien dat de taxaties van onroerend goed door banken sinds 2008 consistent zijn gedaald. De ongekende lage prijzen maakt de Portugese woningmarkt zeer interessant voor kopers. Verwacht wordt dat de prijzen in de woningmarkt zich eind 2014 zullen herstellen.

Bank taxaties van Statistics Portugal(INE) werden geanalyseerd door Meravista. De organisatie concludeert dat de prijzen van de woningen in het populaire kustgebied slechts 5 procent hoger liggen dan de taxaties door banken(taxaties: €1.298 per vierkante meter). De regio’s Portimão en Olhão zijn volgens Meravista hotspots voor investeerders. Dit gezien de waardes van de woningen die onder de taxaties van banken liggen. Daarnaast zijn Albufeira en Lagos ook interessant gezien de prijzen onder het regionale gemiddelde.

De lagere taxaties van woningen door banken en verkopers geeft aan dat de markt een dieptepunt bereikt heeft voordat de markt weer gaat herstellen. The RICS/Ci Portuguese Housing Market Survey toont aan dat er positieve tijden aankomen voor de Portugese woningmarkt. De daling van de woningprijzen lijkt te stagneren. De verkoopactiviteiten van onroerend goed stegen in december 2013 voor de tweede maand op rij.

Anita van Huson, mede oprichter van Meravista, stelt: ‘’De woningmarkt in de Algarve was groeiende in de aanloopperiode voor de recessie. Toen de crisis toesloeg viel de markt extra hard ineen. Ik denk niet dat we de komende jaren lagere woningprijzen zullen zien. Hierdoor zijn de woningen in de Algarve momenteel een ideale investering.’’

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home International

Van 21 tot en met 23 februari vind de beurs Second Home International in Flanders Expo Gent plaats.

U kunt hier uw gratis inkomtickets downloaden

Ook interessant


Build for Life