Politiek debat op Woonforum 2014: sociaal wonen na 25 mei?

  BE   20 maart 2014 Bron: VMSW
Op 21 maart 2014 wordt het jaarlijks Woonforum georganiseerd in Gent, de studiedag over sociaal wonen in Vlaanderen voor professionelen in de sector. Met de verkiezingen in aantocht, sluit de studiedag dit jaar af met een politiek debat. De koepelorganisaties uit de sector bevragen de politieke partijen over hun visie op sociaal wonen in Vlaanderen.

650 deelnemers, 10 workshops rond actuele thema’s

Woonforum is een studiedag voor professionelen: de sociale huisvestingsmaatschappijen, sociale verhuurkantoren, steden en gemeenten, welzijnsactoren, … De organisatie, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), verwacht voor deze zevende editie een recordaantal van 650 deelnemers.

Tijdens tien workshops komen actuele thema’s uit de sector aan bod, zoals woningkwaliteit, domiciliefraude bestrijden, energiezuinig bouwen en wonen, uithuiszetting vermijden, …

Sociaal wonen na 25 mei

Het politieke debat sluit de dag af. De koepelorganisaties VVH/VLEM, HUURpunt en VVSG, die de professionelen in de zaal vertegenwoordigen, zullen de politieke partijen negen actuele stellingen voorleggen.

De vertegenwoordigers van de politieke partijen zijn: Dirk De Kort (CD&V), Marc Hendrickx (N-VA), Michèle Hostekint (sp.a), Elisabeth Meuleman (Groen), Mercedes Van Volcem (Open VLD) en Wim Wienen (Vlaams Belang).

De minister van Wonen, mevrouw Freya Van den Bossche, geeft de afsluitende speech.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo