Architectuur

Plein06 ontwerpt Nieuwe Boulevard in Maassluis

In juli is het voorlopig ontwerp van de Waterweg Visie fase 1 enthousiast ontvangen door de gemeenteraadsleden van Maassluis. De Waterweg Boulevard fase 1 is een eerste uitwerking van de visie Waterweg van plein06 en de gemeente Maassluis die in de zomer van 2012 is vastgesteld door de raad. De komende maanden werkt plein06 en de gemeente aan het definitief ontwerp, naar verwachting zal de bouw in het vierde kwartaal van 2013 beginnen.

Gras, water, steen

De nieuwe Boulevard aan de Waterweg wordt een kwalitatieve en groene ontmoetingsplek en een lokale en regionale verbindende schakel in een. Het ontwerp van plein06 is multifunctioneel en maakt plekken van Gras, water en steen met de juiste maatvoering die uiterst flexibel een scala aan activiteiten kunnen faciliteren en is aan de andere kant een prettige plek om te verblijven. Het ontwerp is opgezet vanuit het feit dat de beleving moet kloppen, er zijn verschillende sferen en plekken gecreëerd, waar zowel regionale recreanten als lokale bewoners onthaast worden en kunnen genieten.

Qua materialisatie en beplanting is een symbiose gevonden tussen het stoere en ruige karakter van de Waterweg en een aantrekkelijk verblijfsklimaat door middel van houten zitelementen en zorgvuldig gekozen groen om de seizoensbeleving te versterken. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een multifunctionele betonslinger die moeilijk verenigbare plekken ogenschijnlijk natuurlijk aan elkaar rijgt.



Mooi oud worden

In een integraal en multidisciplinair proces is direct samengewerkt met verschillende vakdisciplines binnen de gemeente. Door direct met de betrokken specialisten om tafel te gaan en ze mee te nemen in het ontwerpproces, wordt een ontwerp vanaf het eerste moment getest op haalbaarheid en wordt de creativiteit juist versterkt. Hierbij is het uitgangspunt dat de boulevard na oplevering enkel mooier oud wordt. Dit wordt bereikt door onderhoud, beheer en kennis van verwering van materialen en beplanting slim te integreren in het ontwerp.



Voor meer informatie kijk op www.plein06.nl

Ook interessant