Nieuwbouw

Playground van de Toekomst geopend

Richard Krajicek en Haagse wethouder Rabin Baldewsingh hebben zaterdag in Den Haag de eerste ‘Playground van de Toekomst’ geopend. De Playground is 8100 vierkante meter groot en voorzien van tal van spel- en sportmogelijkheden, in combinatie met natuurelementen. Het heeft een koffiehuisje, een grote skatebaan en tal van andere recreatievoorzieningen. "Deze Playground heeft alles wat een recreatieplek moet hebben. Een voorbeeld voor de toekomst en hopelijk voor heel veel andere wijken in Nederland", aldus Krajicek.

Unieke ontmoetingsplek voor jong en oud

De sport en speelplek komt voort uit de ontwerpwedstrijd die de Krajicek Foundation uitschreef. Architectenbureaus DMAU en OpenFabric wonnen met hun concept ‘Into the Wild’. De realisatie ervan wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag en de VriendenLoterij. De opening van de Playground van de Toekomst is een eerste mijlpaal voor de wijk; het nieuwe Deltaplantsoen. De bewoners hebben hierbij een grote rol gespeeld en samengewerkt met gemeente Den Haag, woningcorporatie Haag Wonen, wijkorganisaties, sportverenigingen en de Krajicek Foundation.

Playground van de Toekomst geopend

De Krajicek Foundation

Wat ooit begon met de winst van Richard Krajicek op Wimbledon en het vieren daarvan in een Haagse aandachtswijk, is een droom die werkelijkheid is geworden. Geraakt door het plezier dat hij deze jongeren met zijn tennisclinic gaf, richtte Richard Krajicek in 1997 zijn eigen Foundation op. Met playgrounds, sportleiders, maar ook scholarshippers en sportclubs. De Krajicek Foundation wil iedere jongere de mogelijkheid geven te bewegen en sporten in een sociaal veilige omgeving. Dit is sindsdien bereikt:
  • 106 playgrounds met sportbegeleiding
  • 1000 studiebeurzen
  • 26 Krajicek Sportclubs 

  • Danone Nations Cup
  • Krajicek Young Talent Trophy 

  • Krajicek Basketball Tour 

  • Streethockey event
  • De eerste Playground van de Toekomst

Playground van de Toekomst geopend

Ook interessant