Architectuur

Lege verdieping omgetoverd tot sportvelden

Lege verdieping omgetoverd tot sportvelden
Foto Sanne Donders
Op de 5e verdieping van de Hofpoort in Rotterdam zijn buitensporten letterlijk naar binnen gehaald. In het kader van de dag van de architectuur, eind juni, heeft het stedenbouwkundig bureau Urban Synergy een leegstaande verdieping ingericht als een voetbalveld met echt gras en een sintelbaan (hardloopbaan). De twee sportvelden werden aangepast aan de plattegrond van het gebouw.

Geen standaard voetbalveld, maar een smal en langwerpig veld, dat letterlijk de hoek omgaat. Hierdoor ontstaat een spannende spelomgeving, waarbij het voor kinderen een verrassing is wat er om de hoek staat te gebeuren. Vanuit de lift kunnen sporters direct de sintelbaan op, om zo snel mogelijk de 100 meter af te kunnen leggen.


Foto Urban Synergy

Het concept sluit aan op de werkwijze van de Richard Krajicek foundation. De foundation (RKF) zet zich in voor de realisatie van sportieve pleinen (playgrounds) waar de sportieve mogelijkheden voor jongeren beperkt zijn. De RKF wil op het gebied van de inrichting en vormgeving van de playgrounds blijven innoveren en een bijdrage leveren aan het maatschappelijke debat. Er ligt een grote kans om een (tijdelijke) invulling te geven aan leegstaande panden door sportieve pleinen naar binnen te halen.


Foto Sanne Donders

Ook interessant