Plat dak? Zorg voor een daktrim

22 maart 2019 Bron: Bouw & Wonen
Plat dak? Zorg voor een daktrim
In de moderne woningbouw zijn twee zaken van groot belang: wooncomfort en een kwalitatief hoogstaande afwerking. Met name voor de afwerking van het dak is het gebruik van kwalitatief goed materiaal een absolute voorwaarde voor een goed eindresultaat. Een goed verzorgde afwerking valt direct op en geeft de woning of het bedrijfspand een onberispelijke uitstraling. Een onmisbaar onderdeel om het dak de gewenste esthetische uitstraling te geven is een daktrim. Het zorgt echter niet alleen voor een duurzaam dak waar je als bewoner nog jarenlang plezier van kunt hebben, het zorgt ook voor een goede bevestiging van de dakbedekking. Door te kiezen voor een kwalitatief goede daktrim voorkom je de kans op lekkages en zorg je ervoor dat de waarde van de woning behouden blijft.

Naadloze aansluiting

Een daktrim is niet alleen van belang voor een degelijke uitstraling van de woning. Het heeft namelijk ook direct invloed op een heleboel zaken waar je in de eerste instantie niet bij stil staat. Zo draagt het bij aan een goede werking van de afwatering van platte daken. De speciale afwateringsranden voorkomen lekkages en de aantasting van het onderliggende houtwerk. Een naadloze aansluiting is daarom een absolute vereiste. Het is dan ook niet vreemd dat de productie van een daktrim een specialisatie is waarbij de kwaliteit door jarenlange ervaring gewaarborgd is.

Sloterop de specialist

Wicor Bouwbeslag is de specialist die exact weet wat nodig is om een daktrim te produceren wat volledig voldoet aan de meest strenge eisen. In samenwerking met Sloterop en Comhan Aluminium heeft men een systeem ontwikkeld waarbij een naadloze aansluiting op de snelkoppelset mogelijk is. Voor de afwerking van platte daken is er een daktrim met een Kraal en voor rechte daken is er een standaard daktrim beschikbaar. Met name de daktrim met Kraal is een voorbeeld van innovatie. De kraal van slechts 22 millimeter is een goedkoop alternatief voor de gangbare en duurdere kraal van zink. Met behulp van de speciale koppelset kan de daktrim naadloos worden verbonden zodat een kwalitatief goede oplossing een uitstekend resultaat garandeert tegen veel lagere kosten.

Perfecte afwatering

Een uitvoering met Kraal leent zich bij uitstek voor de afwerking van platte daken en dakgoten. De uitstekende afvoer van het regenwater via de onderzijde van het profiel voorkomt problemen met de afwatering. De kans op water onder de dakbedekking is bij deze oplossing vrijwel nihil. In combinatie met het speciale koppelsysteem is het lassen van hoeken verleden tijd en is het vrij eenvoudig om desgewenst een haakse hoek te realiseren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo