Slaapkamers

Plan deze zomer een renovatie van de slaapkamer

Plan deze zomer een renovatie van de slaapkamer
De slaapkamer is voor veel mensen een van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is de plek waar je aan een nieuwe dag begint, waar je samen met je partner een film kijkt op de zaterdagavond en waar je de tijd hebt om weer op te laden na een drukke werkdag. Voldoende reden om aandacht te besteden aan het interieur ervan. Aan de ene kant moet een slaapkamer rust uitstralen; onnodige prikkels maken dat je minder makkelijk in slaap valt. Tegelijkertijd wil je voorkomen dat een slaapkamer kil en sfeerloos oogt. Tijd om een plan te maken voor de renovatie van je slaapkamer!

In plaats van de complete slaapkamer te vernieuwen, kun je het ook houden bij het vervangen van je huidige matras voor bijvoorbeeld een kwalitatief goed en duurzaam Auping Elysium matras. Het heeft een positieve impact op je nachtrust en frist je slaapkamer op. Na verloop van tijd zal een matras, maar bijvoorbeeld ook je kussen gele zweetvlekken bevatten.

Creëer extra opbergruimte onder je boxspring

Regelmatig ontstaat in slaapkamers al snel een gebrek aan opbergruimte. De kasten puilen uit, je hebt geen plek meer voor je extra dekbed en ook de klamboe valt niet meer op te bergen. Waar vaak geen ruimte is voor een tweede kast, zou je wel kunnen kiezen voor een boxspring met opbergruimte. Een boxspring, bijvoorbeeld van een merk als Auping, biedt je 's nachts veel comfort. Belangrijk bij de aanschaf van een nieuw bed, is dat je uitzoekt en ondervindt welk type matras en kussen het beste bij jouw slaaphouding past.

Geef de wanden een nieuwe kleur en vervang de lampen

Combineer de aanschaf van een nieuw bed met het opknappen van de wanden. Verf of behang ze in een kleur, die past bij de kleur van je boxspring. Pas op met behang, daar dit de ruimte al snel erg druk kan maken bij een opvallend patroon. Wanneer de wanden geverfd of behangen zijn, kun je deze aankleden met een schilderij of bijvoorbeeld een wandlamp.

Onderschat de impact van lampen op de sfeer in een ruimte binnen je woning niet. Maak een lichtplan voor de slaapkamer, waarbij je deze opbouwt met basisverlichting, functionele verlichting en accentverlichting. Kies daarbij voor een lamp met een warme kleur. Een voordeel van moderne, slimme lampen is de mogelijkheid om de intensiteit ervan te dimmen via een app op je telefoon.