Tuin

Plan deze lente je buitenactiviteiten met een slim Weerstation

Plan deze lente je buitenactiviteiten met een slim Weerstation
De komst van de lente betekent dat iedereen weer van de frisse buitenlucht kan genieten: in de tuin, tijdens een wandeling met het gezin of een fietstocht met vrienden. Het Netatmo Slimme Weerstation helpt gebruikers het beste uit de lente te halen.

Tuinonderhoud

In het voorjaar werken mensen weer volop aan hun tuin, terras of balkon. Om te verzekeren dat alle inspanningen niet tevergeefs zijn, nemen tuiniers het best een paar elementaire voorzorgsmaatregelen. Gebruikers van het Netatmo Slimme Weerstation kunnen die maatregelen eenvoudig nemen met behulp van technologie. Als er bijvoorbeeld nog vorst wordt voorspeld kunnen gebruikers een melding instellen wanneer de temperatuur tot min 3 graden daalt. Zo kunnen ze zaailingen of bloeiende bloemen tijdig afdekken en beschermen. Om zeker te zijn dat alle planten de juiste hoeveelheid water krijgen, kunnen tuiniers bovendien via de Slimme Regenmeter de precieze hoeveelheid neerslag raadplegen. In het geval van voldoende regen, zal de zullen ze zo planten niet onnodig bewateren en hen zo verdrinken of water verspillen. Omgekeerd kunnen ze de planten net extra water geven als het die dag niet genoeg heeft geregend.

Buitenactiviteiten afstemmen op het weer

Met de terugkeer van zonnige dagen beginnen veel Belgen ook weer te sporten in open lucht. Ook hier kan het Netatmo Slimme Weerstation gebruikers ondersteunen. Via toegang tot real-time weergegevens op de smartphone kunnen wandelaars, fietsers of liefhebbers van andere buitenactiviteiten via het weerstation inschatten wanneer het perfecte moment zonder regen zich hiervoor voordoet.

Ook kan de gebruiker de vochtigheidsgraad raadplegen. Een zicht op de luchtvochtigheid is cruciaal voor onder anderen hardlopers. Daarnaast vermindert ook tegenwind vanaf 50 km/u de prestaties van een hardloper met 10%. Dankzij de metingen van de Netatmo Windmeter, een accessoire van het Slimme Weerstation, kunnen atleten hun geplande traject aanpassen of activiteit uitstellen tot een later tijdstip afhankelijk van de snelheid en richting van de wind. Dankzij de metingen van het Weerstation, kunnen mensen dus anticiperen op het moment, de duur en de moeilijkheidsgraad van de buitenactiviteit.

Voorbereiding op lentestormen

De stormen Eunice en Dudley die eind februari door Noord-Europa trokken, toonden aan dat rukwinden nog steeds veelvoorkomend zijn tijdens de lente. Door een melding op de telefoon te in te stellen, kan de gebruiker van het Weerstation en de Windmeter worden gewaarschuwd wanneer bijvoorbeeld de wind harder waait dan 50 km/uur. Zo kan die tijdig de zaailingen, tuinstoelen en eerste parasol van het seizoen veilig opbergen.

Ook interessant