Badkamers

Philippe Starck onthult spectaculaire kranencollectie voor Duravit

Philippe Starck onthult spectaculaire kranencollectie voor Duravit
White Tulip is de eerste holistische badkamercollectie van Philippe Starck voor Duravit – inclusief een compleet kranenassortiment. Alle componenten hebben een verfijnde uitstraling en worden gekenmerkt door de vorm van een tulp in bloei. Een designelement dat terugkomt in de hele collectie.

Philippe Starck onthult spectaculaire kranencollectie voor Duravit
Philippe Starck: "Werken met Duravit betekent werken aan duurzaamheid en een lange levensduur." Met expressieve details en tijdloos design, gecombineerd met een eersteklas afwerking en state-of-the-art technologie, voldoet het assortiment aan de hoogste eisen. "Het gaat om minimalistisch, tijdloos design en perfecte kwaliteit", vat Starck samen.

160 gegraveerde strepen

De White Tulip kranen getuigen van een uniek oog voor detail. Het consequente designelement is de licht naar buiten hellende handgreep die dankzij het gladgepolijste oppervlak uiterst eenvoudig en prettig te bedienen is. Hoogwaardige afwerking en het uiterste perfectionisme komen tot uiting in de 160 smalle, verticaal gegraveerde strepen die de kraan zijn bijzonder verfijnde karakter geven.

Philippe Starck onthult spectaculaire kranencollectie voor Duravit

Scala aan mogelijkheden

Van kranen voor fonteintjes, wastafels of opzetwastafels: White Tulip opent een scala aan mogelijkheden voor de wasruimte.

Wastafelmengkranen zijn verkrijgbaar in de “comfort” hoogtes S, M en XL. De XL-variant van de iconische wastafelmengkraan is bijvoorbeeld ideaal voor badmeubels met hogere opzetwastafels en zorgt voor een allround elegante uitstraling - de kroon op de wastafel. Wandmontage biedt ook extra individuele vormgevingsmogelijkheden. De fijn gebogen uitloop van de eengreeps wastafelmengkraan overtuigt in de inbouwvariant. Het is een perfecte aanvulling op bijvoorbeeld de vrijstaande, monolithische White Tulip keramische wastafel.

Philippe Starck onthult spectaculaire kranencollectie voor Duravit
Met de ruime waterstraal en het gladde keramische patroon wordt handen wassen een comfortabele en aangename ervaring. Flexibel en eenvoudig, de kantelbare beluchter betekent dat de hoek van de straal tot +/- 10° kan worden gekanteld naar de voorkeur van de gebruiker. Deze variabiliteit biedt ook verbeterde combinatiemogelijkheden met wastafels en helpt hinderlijk opspattend water te voorkomen.

Doucheruimte

Een opvallend kenmerk van de doucheruimte is de inbouw eengreeps douchemengkraan met minimalistisch design en bedieningsgemak – verkrijgbaar met of zonder omsteller. Met zijn minimalistische, zacht gebogen menggreep past de mengkraan perfect bij het keramiek. Temperatuur en waterhoeveelheid zijn eenvoudig in te stellen met een simpele beweging. Het handige omsteller maakt het praktisch omschakelen naar een tweede kraan mogelijk.

Badinloop

De staande badmengkraan maakt indruk door zijn pure esthetiek: de elegante rondingen van de handdouchestang en de uitloop zijn perfect op elkaar afgestemd en nemen het motief van de tulpvorm over. Een omstelknop maakt eenvoudig wisselen tussen badinloop en handdouche mogelijk en de minimalistische menggreep maakt het mogelijk om de waterhoeveelheid en temperatuur intuïtief in te stellen. De staande eengreeps badmengkraan valt op door zijn sculpturale vorm - vooral in een perfecte combinatie met de vrijstaande White Tulip baden en hun naadloze acrylbekleding.

Philippe Starck onthult spectaculaire kranencollectie voor Duravit
Even indrukwekkend is de White Tulip badinloop met zijn sobere design, die elegante accenten zet met zijn glanzend chromen oppervlak. De inbouw eengreeps badmengkraan past perfect bij de kranen en keramiek van de collectie. De watertemperatuur en -hoeveelheid kunnen met slechts één beweging comfortabel worden aangepast, en het handige omstelknop maakt het ook gemakkelijk om te wisselen tussen badinloop en handdouche.

Met deze grote verscheidenheid aan ontwerpmogelijkheden zijn White Tulip kranen thuis in elke omgeving en voldoen ze ook aan de hoogste eisen op het gebied van design en kwaliteit - of het nu gaat om componenten van de complete badkamerserie White Tulip of andere Duravit-series.

Ook interessant