Nieuwbouw

Parlement wil dat tempo pps-projecten wordt opgevoerd

De Tweede Kamer wil dat er op korte termijn meer pps-projecten van start gaan. Eerder deze week werd in het parlement gedebatteerd over dbfm(o) en publiek-private samenwerking. De Nederlandse regering heeft de ambitie om vanaf 2015 jaarlijks 50 miljoen euro te besparen op infrastructurele bouwplannen.

De fractie van VVD wil dat minister De Jager (foto) meer voortvarendheid toont. Mark Habers (VVD) raadt de minister aan om pps `overal erin te rammen`. Elly Blanksma (CDA) schetste een tien-stappenplan voor de minister. Ze vindt dat De Jager te passief is en wil dat een grote proef met pps wordt georganiseerd waarbij pensioenfondsen worden betrokken. De Jager staat niet onwelwillend tegenover een dergelijk experiment.

Eerst wacht hij de resultaten van de testcase omtrent de N33 af. Negen bouwbedrijven hebben zich daarvoor ingeschreven. Volgens hem is het aan de financieringskant soms lastig om een win-winsituatie te bereiken. Het is niet de bedoeling dat pps alleen de Staat geld zal kosten.

Gebaseerd op: Cobouw

Ook interessant