Oude woningen snakken naar isolatie

  BE   22 augustus 2013 Bron: Knauf
Veel oudere woningen werden gebouwd in een tijd dat er van energiecrisis nog geen sprake was. De spouwmuren zijn meestal nog niet geÔsoleerd, waardoor er maar liefst een kwart van alle warmte in huis verloren gaat. Nochtans staat een goed geÔsoleerd huis garant voor meer wooncomfort. Zowel thermisch als akoestisch, is het effect duidelijk waarneembaar. Isolatie houdt het gebouw warm in de winter en koel in de zomer. Daarnaast worden geluiden gedempt van buiten naar binnen en vice versa.

Uw spouwmuren slim na-isoleren
Met gangbare renovatiewerken zoals de plaatsing van dakisolatie en hoogrendementsglas zet u al een belangrijke stap in de goede richting. Isoleren blijft immers de beste manier om uw energiekosten te doen dalen. Bovendien heeft de aankoop van een zuinige verwarmingsketel weinig zin als uw woning niet degelijk geÔsoleerd is. Maar heeft u ook al gedacht aan een oplossing voor uw spouwmuren? Van alle mogelijke isolatie-alternatieven biedt Knauf Insulation met Supafil hiervoor de meest voordelige oplossing. Zo gaat er voortaan geen warmte meer verloren langs de muren.

Ingenieuze inblaaswol met gegarandeerd resultaat
Supafil is een duurzaam en milieuvriendelijk topproduct om spouwmuren optimaal te isoleren. Het materiaal is geschikt voor renovaties en nieuwbouw, maar ook voor houten constructies. De hoogwaardige glaswol is onbrandbaar en bestaat uit 70% gerecycleerd glas. Het materiaal heeft een uitstekend thermisch isolatievermogen met een gedeclareerde lambda-waarde van 0,034 W/mK, een van de hoogste in zijn soort. Met een realistische constructiemeting (EN ISO 8990) is zelfs al aangetoond dat de constante isolatiewaarde van Supafil nog beter is dan de aangegeven waarde. En dit voor de gehele levensduur van de woning. Bovendien verzekert het ATG-merkteken dat deze inblaaswol volledig conform de Bouwproductenrichtlijn is.

Snelle verwerking in slechts 1 dag
Supafil is gemakkelijk en snel te verwerken bij elke buitentemperatuur en laat geen vuil na. Toch is het na-isoleren van spouwmuren vakwerk dat door een erkend specialist moet gebeuren. Hij zorgt ervoor dat Supafil perfect verdeeld wordt zodat u er het maximale rendement uit haalt. Een niet te onderschatten voordeel is dat de werken op slechts 1 dag tijd afgerond kunnen worden en dat het metselwerk onbeschadigd blijft. U heeft dus geen last van vervelende breekwerken! Na vulling kunnen de boorgaten discreet gedicht worden met mortel. Zo blijft het uitzicht van de gevel volledig intact.

Niets dan voordelenÖ
De waterafstotende glaswol zorgt voor een optimale vulling en verdeling in de spouw, zonder vochtdoorslag of risico op inzakken. Schimmels en bacteriŽn krijgen absoluut geen kans. Resultaat? Een aanzienlijke energiebesparing tot 26% ťn een gezond en comfortabel binnenklimaat met gematigde temperatuurverdeling. Bovendien isoleert Supafil ook geluiden van buiten naar binnen.

En slim isoleren rendeert!
Dankzij de hoge energie- en kostenbesparing kent Supafil een erg snelle terugverdientijd. Binnen 2 tot 4 jaar haalt u de investering er terug uit. Bovendien moedigt de overheid deze manier van isoleren ook aan met aantrekkelijke premies. U vindt een overzicht op www.energiesparen.be of op www.leefmilieubrussel.be als u in het Brussels Hoofdstedelijk gewest woont.

Supafil, hťt isolatiemateriaal van de toekomst
Voor een erkend installateur in uw buurt of meer info, surf naar www.supafil.knaufinsulation.be
Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo