Isolatie

Powerwall-isolatieplaat nu ook in 90 mm dikte

Recticel Insulation heeft sinds kort de buitengevel-isolatieplaat Powerwall ook beschikbaar in een dikte van 90 mm. De isolatiewaarde (RD) is 3,75 m² K/W. Daarmee wordt de wettelijke minimumeis voor isolatie bij renovatiewerken in positieve zin ruimschoots overschreden. Recticel Insulation heeft een ruim assortiment Powerwall platen voor hoogwaardige buitengevelisolatie opgebouwd. Intussen zijn 7 verschillende diktes beschikbaar, sommige dunner, sommige dikker dan deze nieuwe 90 mm-plaat. Ze zijn leverbaar uit voorraad dan wel op aanvraag.

De Powerwall isolatieplaten worden vooral gebruikt in renovatieprojecten, en wel bij het aanbrengen van nieuwe buitengevels volgens het innovatieve isolatie- en afwerkingsconcept Isofinish. Dat is een speciaal ontwikkeld concept van Recticel Insulation, Borgh, Deceuninck en Eternit.

Van het concept maken deel uit: Powerwall isolatieplaten, regelschroeven (voor de millimeter-nauwkeurige uitlijning van de houten regels) en een nieuwe gevelbekleding naar keuze. Door de speciale opbouw zijn koudebruggen uitgesloten.

De Powerwall-isolatieplaten zijn gemaakt van Taufoam by Recticel, een bijzondere PIR-schuim met een verhoogde brandveiligheid. Ten behoeve van een perfecte verwerking beschikken ze over een praktische tand-en-groef kliksysteem.

Ook interessant