Oud klooster in rumst herbestemd als sociale appartementen en kinderopvang

  BE   5 november 2020 Bron: Comtext
Oud klooster in rumst herbestemd als sociale appartementen en kinderopvang
Het voormalige klooster aan de Kerkstraat in Rumst kreeg een nieuwe bestemming. De sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning realiseerde hier een vervangingsbouw. Dit resulteerde in een ruimte voor kinderopvang op het gelijkvloers en appartementen op de verdiepingen. Het project werd onlangs opgeleverd.

In het vooruitzicht van de herbestemming verwierf De Ideale Woning het oude gebouw in 2009 voor 50 jaar in erfpacht. In eerste instantie was het de bedoeling om het klooster te verbouwen tot 8 appartementen en een kinderopvang. Maar door de strengere energieregelgeving en oppervlaktenormen viel uiteindelijk de keuze op een vervangingsbouw.

Binnen dit kader werd geopteerd voor een nieuwbouw met 10 appartementen, waarvan 6 met 2 slaapkamers en 4 met 3 slaapkamers en een ondergrondse parking. Alle appartementen zijn bereikbaar via een lift en ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de benedenverdieping is de ruimte ingericht tot de buitenschoolse kinderopvang Villa Kakelbont. De Ideale Woning sloot hiervoor een erfpachtoverkomst af met de gemeente Rumst.

Architectenbureau CREABO in Boom tekende de plannen voor dit project. De werken werden na openbare aanbesteding gegund aan Gillion Bouw in Kontich. Studiebureau Herelixka verzorgde de technische studie en studiebureau LingK stond in voor de stabiliteitsstudie. De totale kostprijs van de vervangingsbouw bedraagt 2,63 miljoen euro (exclusief BTW). De gemeente Rumst neemt hiervan 405.895 euro op zich voor de binnenafwerking van de buitenschoolse kinderopvang.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo