Algemeen

Oslo is duurste stad ter wereld

Oslo, Londen en Kopenhagen blijven de duurste steden ter wereld voor toeristen. De Ierse hoofdstad Dublin zet haar opmars verder en eindigt op een vierde plaats (in 2005 slechts 13de), net voor Zurich. In 2006 waren Barcelona en Hong Kong nog even duur. Vandaag is de Catalaanse hoofdstad 22% duurder dan de voormalige Britse kolonie. De goedkoopste steden bevinden zich in Zuid-Azië en Zuid-Amerika. Opmerkelijk is dat de Venezolaanse hoofdstad Caracas bijna even duur is als Singapore. De hoge olieprijzen versnellen de groei van de lokale economie.

Dat blijkt uit de tweejaarlijkse studie Prices and Earnings van de Zwitserse bank UBS. Verder valt op dat de Europese nieuwkomers een opmerkelijk lagere koopkracht hebben dan de West-Europese landen. Alle Oost-Europese landen staan in de onderste helft van de tabel. De verschillende lijsten houden rekening met een aantal criteria als koopkracht, lonen, huurprijzen enz.

Brussel eindigt op een dertiende plaats na de Japanse hoofdstad Tokyo en voor München. Luxemburg staat op elf, Amsterdam op zestien.
Build for Life