Verbouwen

Organisatie en exposanten blikken terug op succesvolle editie Bisbeurs

Organisatie en exposanten blikken terug op succesvolle editie Bisbeurs
De 33e editie van de Bisbeurs zit erop en zowel organisatie als exposanten kunnen terugblikken op een geslaagde beurs. De bezoeker vond massaal zijn weg naar Flanders Expo en dat zorgde voor volle orderboekjes bij de exposanten. Was er voor aanvang van de beurs nog wat onzekerheid, dan was die na de eerste helft van de beursperiode al weg. “De huidige energiecrisis zorgt ervoor dat mensen toch gaan nadenken over alternatieven en de antwoorden op al hun vragen, vonden ze op Bis.”

Negen dagen lang hebben bezoekers van over heel Vlaanderen op de Bisbeurs in Flanders Expo inspiratie opgedaan voor hun verbouw- of bouwplannen of concrete stappen gezet in het realiseren van hun droomwoning. Op zondag 16 oktober sloot de 33e editie de deuren. Het algemene gevoel? Tevredenheid bij organisatie én exposanten. Na een coronaeditie die gedomineerd werd door maatregelen genoot iedereen opnieuw van een ongedwongen setting.

“We kunnen spreken van een heel succesvolle editie waarbij we tienduizenden bezoekers hebben mogen ontvangen in 6 hallen met 8 themazones. Ook de feedback van standhouders is heel positief. Voor aanvang van de beurs merkten we toch wat voorzichtigheid bij onze standhouders maar met een heel goede start was die twijfel meteen weg. Veel standhouders hadden in het midden van de periode al hun targets gehaald. Met een geweldige nocturne en een fantastisch afsluitend weekend kunnen we dan ook niet anders dan met een goed gevoel richting de nieuwe editie kijken.”

Farida Martens, organisator Bisbeurs


Bezoeker met concrete plannen

Op exacte bezoekersaantallen is het nog even wachten, maar verwacht wordt dat dat aantal rond de 60.000 bezoekers zal liggen verspreid over negen dagen. Vooral vrijdag 14 oktober, de nocturne, was een schot in de roos. Maar wat vooral opvalt is de kwaliteit van de bezoeker. Wie vandaag Bis bezoekt, doet dat in veel gevallen met concrete plannen in het achterhoofd.

“Waar we vroeger zagen dat er veel bezoekers waren die hier gewoon kwamen ontdekken, zien we dat de bezoeker vandaag met een duidelijk doel voor ogen komt en dat die bezoeker hier ook contact legt met exposanten met het vooruitzicht om samen te gaan werken. Dat leidt tot volle orderboekjes en gelukkige bezoekers én exposanten.”

Farida Martens, organisator Bisbeurs


Bisbeurs 2022

Energiecrisis als drijfveer

Voor die evolutie ziet de organisatie twee verklaringen. In de eerste plaats de coronacrisis die nu achter ons ligt. Waar er vorig jaar nog tal van maatregelen golden, was dat deze editie niet meer het geval. Maar ook de huidige energiecrisis zorgt ervoor dat mensen toch gaan nadenken over alternatieven en aanpassingen aan hun woning om ervoor te zorgen dat hun energieverbruik kan dalen. Daarbij komt dat de energiedoelstellingen van 2050 voor de Vlaamse woningen plots erg concreet lijkt te worden voor de Vlaming. Terwijl dat vorig jaar nog een ver-van-mijn-bedshow was.

Blik op editie 34

Met het afsluiten van editie 33, kijkt de organisatie nu al naar die van volgend jaar. Die zal plaatsvinden van 7 tot 15 oktober 2023, met op 13 oktober de nocturne. Nog voor deze editie goed en wel is afgerond, heeft de helft van de standhouders al aangegeven hier volgend jaar opnieuw aanwezig te zullen zijn.

Wie niet zo lang wil wachten, kan in Antwerp Expo terecht op Bouw&reno van 14 tot en met 22 januari 2023. In de Nekkerhal in Mechelen is er Wonen van 28 tot 30 januari en van 3 tot 5 februari 2023.

Ook interessant