Nieuwbouw

Opmerkelijke vooruitgang in ontwikkeling Bedrijvenpark De Zwaan

Opmerkelijke vooruitgang in ontwikkeling Bedrijvenpark De Zwaan
Jeni Real Estate, vastgoedontwikkelaar die in 2022 eigenaar werd van de voormalige terreinen van Struik Foods, maakt aanzienlijke vorderingen met het ambitieuze project Bedrijvenpark De Zwaan. De eerste fase van de ontwikkeling, waarbij twee state-of-the-art bedrijfsverzamelgebouwen worden opgetrokken, verloopt vlot met een geplande oplevering in september 2024.

Deze bedrijfsverzamelgebouwen zullen in totaal 32 units huisvesten, variërend in grootte van 147 tot 288 vierkante meter. Elk van deze units is ontworpen om zowel kleine als middelgrote ondernemingen te accommoderen, met flexibele kantoorruimtes en moderne faciliteiten.

Opmerkelijke vooruitgang in ontwikkeling Bedrijvenpark De Zwaan
Kristof Van den Brande, Algemeen Directeur Projectontwikkeling van Jeni Real Estate, licht toe: "We realiseren niet alleen een moderne KMO-zone maar creëren ook een levendige bedrijfsgemeenschap voor de lokale ondernemers. We zijn dan ook blij met de mix van ondernemers die we aantrekken met dit project. Momenteel zijn de laatste 6 (van de 32) units nog in verkoop, een duidelijk signaal dat lokale ondernemers nood hadden aan het product. De strategische ligging heeft daar zeker iets mee te maken."

Een bijzondere mijlpaal in het project is de ontwikkeling van de eerste twee op maat gemaakte bedrijfsgebouwen, waarvan één reeds voor lange termijn is verhuurd aan Marvle Medical. Dit bedrijf, gespecialiseerd in medische innovaties, zal een state-of-the-art faciliteit betrekken bestaande uit 1000 m² magazijnruimte, 254 m² mezzanine en 727 m² kantoorruimte verdeeld over drie verdiepingen.

Opmerkelijke vooruitgang in ontwikkeling Bedrijvenpark De Zwaan
De bouw van het naastgelegen gebouw is ook gestart, wat een unieke kans biedt voor ondernemers die op zoek zijn naar een snelle vestiging in dit dynamische bedrijvenpark.

De ruwbouw van beide bedrijfsgebouwen wordt in augustus opgeleverd. Daarna neemt in-house interieurarchitecte van Jeni Real Estate, Tamara Vermeersch, de inrichting van Marvle Medical nog op zich.