Nieuwbouw

Bouw van nieuw kmo-park in Beersel gaat van start

Bouw van nieuw kmo-park in Beersel gaat van start
In Beersel start in september de bouw van het toekomstige kmo-park Molino, op de hoek van de Molenstraat en Breedveld. Projectontwikkelaar Global Estate Group geeft de site van ca. 8000 m² een stevige make-over. De bestaande gebouwen worden gesloopt en maken plaats voor 7 kmo-units en een nieuw bedrijfsgebouw op maat voor doodskistenfabrikant Funico, die voorheen al op de site gevestigd was.

Beersel krijgt binnenkort een nieuw bedrijvenpark. De Oostkampse projectontwikkelaar Globale Estate Group ontwikkelt voor doodskistenfabrikant Funico een gloednieuw en duurzaam bedrijfsgebouw op de site waar het bedrijf eerder al gevestigd was. Daarnaast worden er op het terrein ook nog 7 nieuwe kmo-units gebouwd. Die staan vanaf nu te koop voor lokale ondernemers die op zoek zijn naar een nieuw magazijn, atelier of loods. ​

"In Global Estate Group hebben we een waardevolle partner gevonden, die bereid is om een op maat gemaakt complex te bouwen dat perfect aansluit bij onze unieke behoeften. We kijken vol verwachting uit om onze klanten optimaal te beleveren vanuit deze gemoderniseerde en duurzame state-of-the-art facility."

Bart Ardies, CEO Funico


Bouw van nieuw kmo-park in Beersel gaat van start

7 duurzame units voor lokale ondernemers

De kmo-units hebben oppervlaktes die variëren tussen 137 en 290 m² en vormen de perfecte uitvalsbasis voor lokale of startende bedrijven en kleinschalige kmo’s. Zowel in als rond de bedrijfsgebouwen gaat er veel aandacht naar duurzaamheid.

Global Estate Group kiest voluit voor duurzame en kwalitatieve materialen en de units voldoen aan de strengste isolatienormen. Het kmo-park is ook een mooi voorbeeld van circulair bouwen: het beton en steenpuin van de sloop worden hergebruikt in de nieuwe gebouwen. De units worden casco opgeleverd, zodat de nieuwe eigenaar ze nog volledig kan inrichten naar eigen behoefte.

Bouw van nieuw kmo-park in Beersel gaat van start
Duurzaamheid staat ook centraal buiten de bedrijfsgebouwen. De bestaande groenbuffering en het infiltratiebekken worden gevoelig uitgebreid om een optimale waterinfiltratie en biodiversiteit te stimuleren. De projectontwikkelaar kiest er ook bewust voor om geen gasaansluiting meer aan te leggen en de daken worden perfect uitgerust om in de toekomst zonnepanelen te plaatsen.

“We merken dat er vandaag veel vraag is naar kleinere bedrijfsunits. Heel wat plaatselijke zelfstandigen, zoals schilders, schrijnwerkers en keukenbouwers, zijn op zoek naar een kwalitatieve uitvalsbasis om hun zaak verder uit te bouwen. Projecten zoals kmo-park Molino bieden hen die mogelijkheid. Bovendien geniet deze site van een uitstekende bereikbaarheid, op minder dan 2 km van de E19.”

Kathleen Dewulf, CEO Global Estate Group


Werken afgerond tegen de zomer van 2024

De sloop van de oude bedrijfsgebouwen van Funico werd in juni opgestart en is bijna afgerond. In september beginnen de voorbereidende werken om het terrein bouwrijp te maken, zodat de bouw half oktober kan worden opgestart. Tegen de zomer van 2024 kunnen de eerste ondernemers hun intrek nemen in het kmo-park Molino.

Ook interessant