Interieur

Op kot? Zo richt je je studentenkamer knus en praktisch in

Op kot? Zo richt je je studentenkamer knus en praktisch in
Sta jij aan de start van je studenten avontuur? Dat is hartstikke spannend! Een nieuwe studie, een nieuwe campus, een nieuwe stad, veel nieuwe gezichten en… een eigen studentenkamer! Er komt dus heel wat op je af en zeker in het begin kan alles nogal overweldigend zijn. Daarom is het fijn als je nieuwe studentenkamer een beetje voelt als jouw eigen, kleine thuis. Of je nu voor het eerst op kot gaat of een ervaren student bent, met deze tips richt jij jouw eigen studenten stekje knus én praktisch in.

Persoonlijke touch

Om je studentenkamer om te toveren tot jouw eigen, knusse plek, is het belangrijk dat je je eigen stempel op de kamer drukt. Dit is jouw ruimte, dus vul hem met persoonlijke details die jou gelukkig maken. Denk aan foto's van vrienden en familie, posters van je favoriete bands of zelfs een kunstwerk dat je mooi vindt. Deze persoonlijke items zorgen niet alleen voor een huiselijk gevoel, maar herinneren je er ook aan dat er meer is dan alleen studeren.

Multifunctioneel meubilair

Laten we eerlijk zijn, de meeste studentenkamers zijn niet erg groot. Om optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte die er is, is het daarom verstandig om te kiezen voor multifunctioneel meubilair. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper met bureau eronder, een inklapbare tafel die dienst kan doen als eettafel en keuken werkblad, of krukjes die ook als opbergruimte dienen. Zo bespaar je al snel heel wat plek en vermijd je dat je studentenkamer overvol zal staan.

Juiste verlichting

Wist je dat de juiste sfeerverlichting een enorm verschil kan maken in de uitstraling van je kamer? Vergeet die felle, ongezellige plafondlamp, maar kies liever voor gezellige lichtjes die warm licht verspreiden. Daarnaast zijn ook goede gordijnen een must zodat je ‘s nachts goed kan slapen in een donkere kamer. Je kan kant en klaar gordijnen al voor een klein prijsje kopen en ze maken een groot verschil qua licht in je studentenkamer.

Slimme opbergruimte

Het is geen geheim dat studenten vaak overladen zijn met studieboeken, kleding en allerlei spullen. Daarom is het belangrijk om voldoende opbergruimte te voorzien in je studentenkamer. Denk bijvoorbeeld aan planken aan de muur, hangende organizers in je kast, opbergbakken onder je bed of een schoenenrek achter je deur. Door slim om te gaan met opbergruimte, zal het gemakkelijker zijn om je studentenkamer netjes te houden zonder dat er te veel spullen rondslingeren.

Ook interessant