Vastgoed

Ook gebiedsontwikkeling profiteert van verbeterde ICT

Ook de bouw- en vastgoedwereld zal in toenemende mate gebruik maken van nieuwe technologie op het gebied van cloud computing of online samenwerking en communicatie. Met name de gebiedsontwikkeling kan hier sterk van profiteren.

Gebiedsontwikkeling is de afgelopen jaren steeds complexer geworden. Zo wordt het ontwikkelen en inrichten van nieuwe of te herstructureren woon- en werkgebieden meer beïnvloed door snel veranderende regelgeving of grotere risico`s. Dat terwijl er minder budget is waardoor investeerders kritischer kijken naar de mogelijke rendementen. Dit alles bemoeilijkt de besluitvorming, en al helemaal omdat de beslissers niet te allen tijde over de relevante informatie beschikken. Gelukkig is er ICT die niet alleen realtime informatievoorziening mogelijk maakt, maar die de informatie ook op een coherente en efficiënte wijze kan verzamelen, structureren en presenteren.

Met betrekking tot de gebiedsontwikkeling voorziet ICT in de behoefte om in de voorfase van de gebiedsontwikkeling meer grip te hebben op het proces van `Rekenen en Tekenen`. Een tweede behoefte waar op ingespeeld wordt is de wens om beter te kunnen sturen in de uitwerking en om adequaat projecten te bewaken.

Gebaseerd op: Real Estate Magazine