Architectuur

Ook Libeskind ontwerpt toren voor Seoul

Studio Daniel Libeskind heeft het ontwerp gepresenteerd van de Harmony Tower, een kantoortoren in het Zuid-Koreaanse Seoul. Het gebouw met 46 verdiepingen wordt gerealiseerd in het zakelijk district Yongsan.
De toren heeft gefacetteerde gevels die uit verschillende vlakken bestaan. Hierdoor lijken de delen van het gebouw vanuit verschillende kijkrichtingen open dan wel gesloten te zijn en verandert de vorm van de toren continu.

Het gebouw heeft een dubbele gevel, met achter de buitenste laag op elke verdieping een gezamenlijke ruimte. Alle 38 etages met kantoorruimtes krijgen een ‘verticale tuin’ bij de zuidelijke en westelijke gevels. De planten fungeren als een buffer van het directe zonlicht op de buitenste glazen gevels en helpen te voorkomen dat de kantoorruimtes oververhit raken. Op het dak komen zonnepanelen die deels voorzien in de energiebehoefte van het gebouw.

Rond de toren wordt een tuin met fonteinen, zitbanken en een groot plein voor de entree gerealiseerd. De openbare ruimte rond het gebouw is ontworpen door het bureau Martha Schwartz Partners.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant