Architectuur

Ontwerp Kindercampus Jordaan gepresenteerd

Afgelopen week zijn de plannen voor een nieuw multifunctioneel schoolgebouw in de Amsterdamse Jordaan gepresenteerd. De zogeheten Kindercampus voegt zich binnen het door de Unesco beschermde stadsgezicht van de voormalige volkswijk. Het door Abbink X De Haas architectures ontworpen gebouw wordt in 2012 geopend.

Kindercampus De Jordaan is een initiatief van het schoolbestuur en ouders. Centraal in dit concept, waarbij op verschillende locaties aan de Elandsstraat voorzieningen voor kinderen komen, is de nieuwbouw op nummer 101.

Hierin komt een dependance van de 14e Montessorischool, een gymzaal, ruimten voor buitenschoolse opvang en een nieuwe huisvesting voor de 95-jarige buurtvereniging Ons Genoegen.

Alle functies in het gebouw hebben een eigen ruimte maar maken ook gebruik van gemeenschappelijke flexibele ruimten, zeggen de architecten.

“Zo is het mogelijk om, binnen de beperkte beschikbare bouwenvelop en bescheiden budget, niet alleen het complete programma te realiseren, maar ook reserveringen te maken voor interne groei en een plantenkas op het dak.”

Lees verder op Architectenweb.nl