Ontdek mooie binnendeuren tijdens de extra 'Open Doors'

  BE   20 september 2019 Bron: Nordex
Je staat er vast niet bewust bij stil maar binnendeuren spelen vanouds een belangrijke rol in ons doen en laten van alledag. Mooie binnendeuren vormen de kroon op je interieur. Ontdek wat ze jou te bieden hebben. Kom je ideale binnendeuren spotten tijdens de inspiratiemaand september en dit weekend tijdens de extra ‘Open Doors’ op zaterdag 21 en zondag 22 september van 10.00u tot 18.00u. Welkom!

September = inspiratiemaand

Ontdek wat binnendeuren voor jouw interieur kunnen betekenen. In september legt Nordex de nadruk op inspiratie: aan de hand van de vele foto’s van echte realisaties waarover Nordex beschikt, helpen de deurenadviseurs je om te ontdekken welke vormen, materialen en kleuren samengaan met het interieur van jouw dromen. Bovendien zijn het op zaterdag 21 en zondag 22 september van 10 tot 18 uur extra ‘Open Doors’. Welkom!

Functie van binnendeuren

Symbolisch worden binnendeuren gebruikt om iemand buiten te sluiten of juist exclusief binnen te laten in besprekingen achter gesloten deuren. Vanuit technisch oogpunt bieden ze doorgang naar andere ruimtes en begeleiden de praktische doorstroming in de woning. En, belangrijk in deze energiebesparende tijden, houden ze de warmte vast of trachten deze net buiten te houden.

Nordex binnendeuren

Stijlobjecten

Maar daarnaast zijn binnendeuren uiterst belangrijke stijlobjecten in onze woning. Zo hadden bijvoorbeeld de prestigieuze interieurs, in een nog niet zo ver verleden, minstens één hoge dubbele deur om de gasten met een brede opengaande zwaai te ontvangen en te imponeren.

Binnendeuren in het interieur van nu

Hedendaagse interieurs vragen voor binnendeuren in allerlei afmetingen en een mix van materialen om in elke situatie de toon en sfeer te ondersteunen. Zo zorgt glas ervoor om licht tot in de donkere hoekjes te brengen, warm hout voor een natuurlijke uitstraling, pittige kleuren voor het jonge volk … Alles kan en bovendien kan dat alles kan in één sfeertrend gecombineerd worden. Tenminste, Nordex kan dat voor jou.

Nordex binnendeuren

Sfeerbrengers en designobjecten

We wonen nu anders dan vroeger. Onze woningen hebben meer open ruimtes en worden beter geïsoleerd. Je zou denken dat er daardoor minder binnendeuren nodig zijn, maar het verlangen naar privacy of ruimtes naar wens vergroten of verkleinen is niet veranderd. Evenmin als de wens om het interieur als één samenspel van materialen, kleuren en texturen te beschouwen. Meer dan ooit spelen binnendeuren daarin hun specifieke rol.

Volwaardige interieurobjecten

Binnendeuren evolueren van een ruw schrijnwerkersproduct naar een volwaardig designobject dat mee je interieur bepaalt. Qua vorm, materiaal en afwerking kun je alle kanten uit. Zo wordt er heel veel mogelijk. Van grote, statige dubbele deuren tot minimalistische onzichtbare deuren. Benieuwd? Informeer je bij je deurenexpert.

Nordex binnendeuren

Tijdloos design en hedendaags klassiek

Gesofisticeerde en verfijnde designdeuren kunnen verrassend tijdloos zijn, kijk naar het G-Program van Nordex. Uitgepuurde lijnen zijn grafische interpretaties van de klassieke modellen zoals die in ons collectief geheugen verankerd liggen.

Eveneens kunnen klassieke exemplaren treffend hedendaags ogen. Dat bewijst Nordex met de deuren uit de Classic Mastercollection. Vind je het aanbod overweldigend? Je deurenexpert laat je graag kennismaken met verschillende types en stijlen voor deuren en hun afwerkingen.

Extra troeven van mooie binnendeuren

Weldoordachte binnendeuren tillen je interieur naar een hoger niveau. Wil je bijvoorbeeld meer natuurlijke lichtinval? Dan is een glazen deur of een glazen muur met deur een prima idee. Heb je geen ruimte voor een draaiende deur? Geen probleem met een grote schuifdeur. Zet de grote dubbele deur open om twee ruimtes met elkaar te verbinden. Kies voor plafondhoge deuren voor meer ruimtegevoel. Gebrand op harmonie in je woning? Herhaal dan de typologie van je gekozen deurmodel in al je deuren. In glas, hout of lakwerk, de mogelijkheden bij Nordex zijn quasi onbeperkt.

Illusie van onzichtbare deuren

Ben je fan van een minimalistische look? Dan is de trend van de laatste jaren, strakke deuren die ‘onzichtbaar’ opgaan in de wand, iets voor jou. Hun geheim? De ingewerkte omlijsting en scharnieren en een wand en deur die op dezelfde manier afgewerkt worden. Vraag ernaar bij je deurspecialist.

Nordex binnendeuren

Eén met je woning

Binnendeuren bepalen de look en de organisatie van je woning. Schuifdeuren, dubbele deuren, plafondhoge deuren … Welke deuren je ook wil, je houdt er best al rekening mee als je je eerste ontwerpen maakt. Zowel bij nieuwbouw als renovatie. Hoe ga je je ruimtes organiseren? Wil je een open of gesloten werkruimte met doorzicht, ruimtes visueel met elkaar verbinden zonder ze volledig samen te voegen? Hoe circuleer je in je huis? Dit alles bepaalt mee de keuze van je deuren.

Wil je je interieur meerwaarde geven met binnendeuren op maat? Kom heel september inspiratie opdoen of bezoek ons tijdens de ‘Open Doors’ op zaterdag 21 en zondag 22 september van 10.00 u – tot 18.00 u. Of maak een vrijblijvende afspraak.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo