Bedrijfsnieuws

Oben viert 55-jarig bestaan in nieuwe toonzaal

Voor het 55-jarige bestaan van de firma Oben uit Zonhoven werd de nieuwe toonzaal van 500 m² vrijdagavond omgetoverd tot ware feestruimte. Burgemeester Johny Deraeve en de 200 genodigden zagen alvast dat het goed was. Oben is gespecialiseerd in ramen, deuren en veranda's.

Al van bij de oprichting in 1958 is de familie Oben de drijvende kracht achter de onderneming. Afgevaardigd bestuurder Jurgen Oben: “Mijn vader Roger en nonkel Raymond richtten de firma op in de ouderlijke woning in Runkst. Een jaar later kwamen daar nonkel Valère, Guy en Eddy bij. Met hun vijven hebben ze de basis gelegd voor ons familiebedrijf.” Die bleek meteen goed te zitten, want ondertussen levert Oben al 55 jaar vakmanschap. Vandaag gebeurt dat onder leiding van Danny, Gunther, Frank en Jurgen Oben.

Gebouwd op groei
Recent nam Oben zijn intrek in de toonzaal van 500 m² aan de Wijerstraat in Zonhoven, inclusief productieatelier en magazijnruimte. Goed voor een investering van vijf miljoen euro. Architect Marc Jamaer tekende een modern gebouw met transparante gevel. Bezoekers vinden er een enorm aanbod aan producten en mogelijkheden. De toonzaal is ingericht met verschillende modelwoningen. Zo krijg je een realistisch beeld van het schrijnwerk uit aluminium. Bovendien is het getoonde aanbod constant up-to-date.

“Ook voor het personeel is het hier aangenaam werken. Onze ploeg bestaat nu uit 51 medewerkers, maar we hebben gebouwd met het oog op groei. Er is nog plaats voor twintig extra personeelsleden”, zegt Jurgen Oben.

Definitieve stek
Oben koos bewust voor Zonhoven. “Het is hier goed wonen en werken. We wonen zelf in Zonhoven, net als heel wat van onze medewerkers. We hebben de firma hier tenslotte uitgebouwd sinds de jaren ‘60. Dit is onze definitieve stek”, besluit Jurgen Oben.

Ook interessant


Build for Life