Nooit meer extra nagenieten van geurtjes in huis!

17 december 2018 Bron: Bouw & Wonen
Nooit meer extra nagenieten van geurtjes in huis!
Waar wordt geleefd, zijn er geurtjes. Denk maar aan de lucht die in huis blijft hangen na het koken. Of de muffe geur die in de badkamer kan ontstaan door de vochtigheid. Of huisdieren kunnen ook een grote bron van geurtjes zijn. De kattenbak is hiervan een goed voorbeeld. Zelfs wanneer een kattenbak pas ververst is, verspreidt deze nog steeds een sterke geur die de rest van het huis kan bezoedelen.

De oplossing

Met verluchten kom je al een heel eind. Zeker op vochtige plaatsen, zoals de badkamer of de wasplaats. Goed poetsen en geen etensresten laten staan helpt ook, aangezien voorkomen beter is dan genezen. Maar toch blijven de geurtjes daar niet volledig mee weg.

Velen zoeken hun heil in elektronische luchtverfrissers voor in het stopcontact. Deze kunnen echter overweldigend ruiken, maskeren enkel de geur en zijn meestal niet 100% natuurlijk. Ook geurkaarsen en oliŽn zijn geen duurzame oplossingen

Een betere oplossing is actieve koolstof. Actieve koolstof is poreus en kan verschillende geuren absorberen. Ook geurhinder die afkomstig is van de huisdieren kan makkelijk bestreden worden met actieve koolstof. Je zou dus enkele blokjes actieve koolstof in of dichtbij de kattenbak kunnen hangen of leggen.

Maar nog beter is gebruik maken van een luchtreinigingssysteem. Deze systemen kunnen ook gebruik maken van actieve koolstof filters om nog beter hun werk te doen.

Een systeem met WTW filters kan nog een stap verder gaan en de ventilatie combineren met luchtreiniging. Een WTW-ventilatiesysteem combineert bovendien een gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. Dit is ideaal voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Een modern huis met een moderne uitstraling

Als we een modern ventilatiesysteem in huis hebben, willen we ook een mooi interieur dat daar bij past. IndustriŽle kasten kunnen hierbij een mooie aanvulling zijn. Ze hebben een speciale uitstraling en zijn heel robuust.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo