Keukens

Alba: technologie, functionaliteit en transparante schoonheid

Alba: technologie, functionaliteit en transparante schoonheid
Nieuws vanaf Euro Cucina: Falmec lanceert Alba, een toonbeeld van schoonheid en techniek. Een gloednieuwe plafond Dampkap die is ontworpen voor design liefhebbers. Bij de Alba hebben ontwerpers Valerio Sommella en Alberto Saggia gekozen voor een minimalistisch design. Daarmee is het de perfecte keuze voor iedereen die een elegant en discreet afzuigsysteem zoekt met een geometrische behuizing.

Glazen frame

Het design van de Alba onderscheidt zich door een rondlopend glazen frame dat uitsteekt uit de rand. De kern met de functionele elementen is weggewerkt in een mat witgelakt paneel dat zichzelf vermomt als verlaagd plafond. Het laatste esthetische kenmerk is misschien ook wel het meest opvallende: een glazen frame met een strakke rand met LED-achtergrondverlichting die aan gaat wanneer het systeem in gebruik is. Zo wordt het aanrecht verlicht, voor optimaal zicht en optimale efficiëntie in de keuken. Ondertussen zuigt het systeem aan de zijkant kookdampen weg doormiddel van de randafzuiging.

Alba: technologie, functionaliteit en transparante schoonheid

Flexibel design

Alba staat voor flexibel design. Het systeem is compatibel met diverse motoren, waaronder een optioneel recirculatiesysteem dat gebruik maakt van Carbon.Zeo, het gepatenteerde koolstoffilter van Falmec. Ook is er de mogelijkheid om het witte paneel zo te lakken dat het past bij de rest van het interieur.

Design-collectie

Alba is onderdeel van de Design-collectie, het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Falmec en externe ontwerpers (zowel bekende als opkomende). Het doel van deze samenwerking is stilistische en functionele perfectie; de manier om dit te bereiken is via uitgebreid onderzoek, verfijnd materiaalgebruik en innovatieve technologie.

Dampkap Alba is in de loop van augustus 2018 leverbaar.

Ook interessant