Dampkap in de hoek

9 februari 2018 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Dampkap in de hoek
Elios
Misschien wel de meest voorkomende opstelling voor de keuken is de hoekopstelling. Deze opstelling wordt vanwege zijn vorm ook wel een L-keuken genoemd. De praktische L-vorm past in vrijwel elke ruimte en biedt veel werk- en opbergruimte. Vaak wordt voor de kookopstelling gekozen voor de langste wand. Maar je kunt ook overwegen de kookplaat in de hoek te plaatsen. Op die manier heb je aan beide zijden van de kookplaat voldoende werkruimte. Wanneer je voor deze optie kiest, kies je ook voor een dampkap in de hoek.

Geborsteld rvs

Falmec heeft twee dampkappen in het assortiment die speciaal geschikt zijn voor een hoekkeuken met de kookplaat in de hoek. Zowel de Elios als de Futura Angolo zijn vervaardigd uit geborsteld rvs. Rvs is een materiaal dat heel goed past in een moderne of een industriële keuken, maar misstaat ook niet in een klassieke keuken.

Afzuigkap in de hoek
Futura Angolo

Twee maten

Hoekafzuigkap Elios heeft een afmeting van 90 cm en is voorzien van een speciaal filter voor gebalanceerde dampkap. De Futura Angolo meet 100 cm breed en heeft een metalen vetfilter dat eenvoudig uit te nemen en te reinigen is. Beide dampkappen worden geleverd met een koolstoffilter en zijn voorzien van led verlichting om een goed zicht op de pannen te hebben.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo