Dampkap en kookplaat in één zorgt voor flexibel koken

30 mei 2017 Bron: King George
Dampkap en kookplaat in één zorgt voor flexibel koken
Om een open gevoel in de keuken te creëren, zijn nieuwe technologieën onze bondgenoot. Een typische dwarsligger is de dampkap. Die laat zich niet zomaar overal plaatsen. Tenzij je kiest voor deze nieuwe oplossing: Pure Compact van Bauknecht, een inductiekookplaat waarin een afzuigkap verwerkt zit. De inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap is een redelijk nieuwe afzuigoplossing die steeds populairder wordt. Logisch: het toestel maakt dat je je volledig kunt uitleven op het vlak van keukendesign. Je kunt veel vrijer je keukenopstelling kiezen, want je hoeft geen rekening meer te houden met een verlaagd plafond voor je dampkap, en dankzij de grondige vet- en geurfilters heb je zelfs geen afvoer naar buiten meer nodig.

Bovendien hoef je nooit meer in de dampen te staan koken. Het apparaat zuigt die meteen weg aan de bron. Na het koken zorgt de glazen afdekplaat bovenop de dampkap in een mum van tijd voor een strak geheel.

Bauknecht Pure Compact: dampkap en kookplaat in één zorgt voor flexibel koken

Koken op XL kookzone

Bauknecht integreerde de dampkap in een heel flexibele inductiekookplaat. Die omvat namelijk twee keer twee FlexiCook-kookzones. Traditioneel heb je vier kookzones, maar met deze functie kun je twee ervan combineren. Zo krijg je één grote kookzone die geschikt is voor een grote pan of een braadslee. Ideaal om bijvoorbeeld een groot stuk vis of vlees klaar te maken. De kookplaat is heel gebruiksvriendelijk. Met de sliderbediening kies je in een wip de gewenste sterkte.

Bauknecht Pure Compact: dampkap en kookplaat in één zorgt voor flexibel koken

Grondige werking

De dampkap werkt bijzonder stil, heeft vier afzuigniveaus en een metalen filter die in de vaatwasser mag. Je kunt de dampkap installeren met afvoer naar buiten, of met een recirculatiesysteem. Hierbij heb je geen afvoer meer nodig. Via filters vang je de geur- en vetdeeltjes op. Door het na-ventilatiesysteem drogen de opgevangen vochtdeeltjes vanzelf op.

Qua filter kun je kiezen voor een bijzonder efficiënt actief koolstofsysteem dat de meeste geur- en vetdeeltjes uit de lucht haalt. Je vervangt dat het best elk jaar. Het alternatief is een plasmafilter die de vetdeeltjes via elektrolyse oplost en die minstens vijf jaar meegaat.

Bauknecht Pure Compact. Inductiekookplaat PCI 5490 (90 cm) met dampkap PCP 5100 (plasmafilter) of PCF 5100 (koolstoffilter).

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo